Podľa informácií získaných firmou IHS stojí výroba Samsung Galaxy S6 Edge (64 GB) 290 eur. To znamená, že zariadenie je oveľa drahšie, ako akýkoľvek telefón od Apple. Pre porovnanie, výroba iPhone 6 Plus (128 GB) stojí 263 eur. Galaxy S6 Edge je tiež drahší, ako Galaxy S5 (256 eur).

Nie je žiadnym prekvapením, že najdrahším komponentom telefónu je jeho unikátny zakrivený displej. Výroba jedného kusu Samsung vyjde na 85 dolárov, čo je približne 29% ceny telefónu. Druhou najdrahšou súčiastkou je osemjadrový mobilný procesor Exynos 7420, ktorý si výrobca navrhol a vyrobil sám. Jeho cena sa vyšplhala na 29,50 dolárov.

Nová vlajková loď Samsungu sa začala predávať 10. apríla a podľa posledných správ bude kvôli obrovskému dopytu na čas nedostupná. Galaxy S6 Edge tvorí približne polovicu predajov Galaxy S6 série a to aj napriek vyššej cene. Výrobca sa teraz sústredí na zvýšenie produkcie zakrivených displejov a ostatných komponentov.

Neprehliadnite: Predpovede Samsungu sa nepotvrdili: Galaxy S6 edge sa predáva OVEĽA lepšie

Nakoniec, je dôležité uvedomiť si, že 290 dolárov nie je konečná cena telefónu. Samsung ho musí doviezť do Európy, zaplatiť dane a clo, poslať do obchodov a obchodníci si samozrejme prirátajú vlastnú maržu. Okrem toho spoločnosť musí vynaložiť nemalé prostriedky na jeho marketing.