S aktualizáciami sa dnes asi vrece roztrhlo. Po správach o Lollipope pre Samsung Galaxy S4 a tabletoch LG máme skvelé správy aj pre majiteľov high-end phabletu, Galaxy Note 4. Tá podľa vašich emailov a správ na Facebooku začala získavať aktualizáciu a je tak pripravená odomknúť všetky sladké funkcie, ktoré so sebou prináša Lollipop.

Samotný aktualizačný balíček je podobne, ako v prípade Galaxy S4, veľký približne 1 GB a tak ho sťahujte len vtedy, keď budete pripojení na Wi-Fi. Pre skontrolovanie, či je aktualizácia dostupná aj na vašom zariadení, zamierte do nastavení – o zariadení – aktualizácia systému, kde nájdete tlačidlo pre skontrolovanie aktuálnej verzie.

Samotná OTA (Over The Air) aktualizácia by sa však mala dostaviť aj sama od seba. Je nutné podotknúť, že Lollipop zatiaľ nie je dostupný úplne pre všetky modely. Aktualizáciu hlásia zákazníci Telekomu aj Orangeu. O nebrandovaných modeloch, ako ani o modeloch z O2 nemáme informácie.

Aktualizácia opravuje niekoľko veľkých chýb, vrátane padajúcej aplikácie kontaktov. Vrátila sa aj funkcia tichého režimu. Ako môžete vidieť na screenshotoch nižšie, objavila sa aj funkcia bočného panelu, na ktorom nájdete tlačidlá „Domov,“ „Späť,“ „Nedávne aplikácie“ a tlačidlo pomocou ktorého môžete celý panel presunúť.

note-4-2

Aktualizácia 17.4.2015: Začali ste nám hlásiť, že kusy brané od Telekomu začali získavať aktualizáciu veľkú 983,70 MB.

Vďaka za info všetkým!

side-panel-1
side-panel-2
side-panel-3