Úvod Novinky Aplikácie POZOR: Viber zaplavili správy o tom, že bude spoplatnený. Takáto je pravda!

POZOR: Viber zaplavili správy o tom, že bude spoplatnený. Takáto je pravda!

Na obľúbenej komunikačnej aplikácii, Viber, kolujú správy o tom, že bude spoplatnený. Aká je pravda?

33

Počas posledných pár rokov sme s príchodom smartfónov aj u nás, na Slovensku, zaznamenali prechod z posielania klasických správ na komunikačné aplikácie využívajúce internet. Niektoré z nich sú napríklad Facebook Messenger, WhatsApp či Viber.

Práve na poslednej menovanej aplikácii sa nedávno začali objavovať správy, ktoré ľudí strašia tým, že bude spoplatnený sumou 5 centov za 1 SMS správu. Okrem toho, v správe je citovaný fiktívny výňatok zo zmluvných podmienok, ktorý sa v origináli nenachádza.

VIBER tento týždeň mení bezplatnú SMS službu na službu platenú. Ak máte 10 kontaktov, pošlite im túto SMS správu. Na základe toho v centrále VIBER-u registrujú, že ste aktívny používateľ a budete evidovaný pod modrým symbolom a Vaše ďalšie používanie SMS správ ostane i naďalej bezplatné. Pri Vašej prvej aktivácii služby VIBER bola táto informácia uvedená v Zmluvných podmienkach. Odo dňa 19.04.2015 bude služba SMS spoplatnená sumou 0,05 € za každú SMS správu.

Ako už možno vidíte, štylizácia textu má dosť ďaleko od oficiálneho textu, ktorý by dodal samotný prevádzkovateľ. Okrem toho, ako sme už spomenuli, takýto text sa v zmluvných podmienkach Viberu v žiadnom prípade nenachádza a tak túto správu nikomu preposielať nemusíte.

Vysvetlenie reťazovej správy sme sa rozhodli publikovať po tom, ako nás kontaktovala prvá desiatka našich čitateľov.

Vďaka všetkým za tip!