Úvod Výrobcovia Asus POZOR! Aktualizácia na Android 5.0 znefunkčňuje Nexus 7 (2012 aj 2013)

POZOR! Aktualizácia na Android 5.0 znefunkčňuje Nexus 7 (2012 aj 2013)

26

Niektorí majitelia tabletu Nexus 7 (prvej aj druhej generácie) s aktualizáciou na Android 5.0 vôbec nie sú spokojní. Po spustení aktualizačného balíčka sa im totiž úplne zasekol tablet, pričom oživiť už nešiel.

Aby už takáto situácia nestačila, Asus, ani Google neodpovedajú na sťažnosti, či už používateľov, alebo novinárov. Na Twitteri sa už spustilo hnutie sťažností s označením #Nexus7bricked.

Prečo sa po aktualizácii zariadenia brickli zatiaľ nie je známe, no ovplyvnené modely sa jednoducho nedostanú cez logo Google. Je dosť možné, že sa jedná o hardvérovú chybu (flash pamäť), no možná je aj softvérová chyba. Vzhľadom na to, že sa chyba vo väčšom množstve prejavila až teraz, softvérová chyba je pravdepodobnejšia.

'Bricknutý' Nexus 7
‚Bricknutý‘ Nexus 7

Ak ste si svoj tablet zatiaľ neaktualizovali, odporúčame vám počkať na aktualizáciu na Android 5.1. Ak už ste svoj tablet aktualizovali na Android 5.0.2, nenechajte ho vybiť sa. Rovnako sa nepokúšajte o flashnutie Android 5.0 v prípade, ak máte custom ROM.

Momentálne nie je isté ako a či vôbec zareaguje Google, poprípade Asus. Tak či tak je to smutná situácia, ktorá ovplyvnila stovky majiteľov.