Úvod Novinky Zariadenia NOKIA naozaj začne s výrobou Android smartfónov. Prvé kúsky uvidíme v roku...

NOKIA naozaj začne s výrobou Android smartfónov. Prvé kúsky uvidíme v roku 2016

Ambiciózny 'comeback' ohlásil vysoký manažér Nokia China.

7

Skaut v mobilnom priemysle chystá veľký návrat. A konečne vypočuje prosby fanúšikov operačného systému Android, ktorí túžia po poriadnom high-end smartfóne s logom Nokia. Vývoj s výskumom však presunie priamo do veľkej Číny.

Fúzia špičkového hardvéru a populárneho softvéru sa stane nakoniec realitou. Predchádzajúce dohady teraz potvrdili ďalšie informácie.

Android smartfóny plánuje nová Nokia predávať už začiatkom budúceho roka. Najskôr musí uplynúť zmluvná lehota, počas ktorej nesmie byť na trh uvedené zariadenie s legendárnou značkou, čo bolo výsledkom akvizície Microsoftom. V tom zrejme časť z personálu spoločnosti Nokia aj zostane a ďalšia časť zase odštartuje svoju prácu v Ázii. Softvérový gigant by tak mal uvádzať na Windows smatfónoch vlastnú značku.

Bližšie informácie o chystaných produktoch zatiaľ nie sú vôbec známe. Ambiciózny ‚comeback‘ ohlásil vysoký manažér Nokia China, informuje Phone Arena.

Odborníci predpokladajú, že uvidíme modernizované klasiky ako 1100, 3310 alebo 5110.

Nokia má pritom už dlhšie v portfóliu vizuálne podarený, lacný a slušne vybavený Android tablet N1, ktorý zaznamenal v Číne poriadny úspech. Taktiež nesieme zabudnúť ani na lacné, menej úspešnejšie Android smartfóny X, X+ a XL z februára 2014, pričom tie mnohí považujú skôr za pokus polapiť na Windows Phone viac používateľov konkurenčnej platformy od Google.

https://www.youtube.com/watch?v=0bXq3V0wEgI