Samsung Galaxy S6 ako aj Galaxy S6 edge sú na niektorých trhoch dostupné už od 10. apríla. K prvým zákazníkom sa však stihli dostať ešte o niečo skôr a tak mali čas si ich poriadne vyskúšať. Niektorí nešťastníci však objavili nepríjemnú chybu.

Podľa viacerých majiteľov Galaxy S6 edge, hlavne modelov amerických operátorov Verizon a Sprint, má zariadenie trpieť chybou, ktorá spôsobuje, že sa displej neotáča tak, ako by sa mal. S názvom „auto-rotate bug“ tak začína ďalší príbeh chybových kusov. V tomto prípade sa môže stať, že napríklad v aplikácii fotoaparátu sa vám ovládacie prvky neotočia tým správnym smerom a často skončia „hore nohami“. Okrem toho, niektoré aplikácie sa zobrazujú „na široko“ a na iné otočenie telefónu absolútne nereagujú.

Čo je na tom dosť zlé je aj fakt, že nepomáha ani navrátenie do továrenských nastavení. Pri výmene kusu za kus sa táto chyba začala objavovať znovu, no čo je zvláštne, začať to môže až po niekoľkých hodinách, či dokonca dňoch.

Samsung už o tomto probléme vie, no zatiaľ neposkytol žiadne bližšie informácie o tom, ako ich bude riešiť. Klasická verzia Galaxy S6 týmto problémom netrpí. Či už sa jedná o hardvérový alebo softvérový problém zatiaľ nevieme. Kus, ktorý momentálne testujeme s otáčaním displeja nemá absolútne žiaden problém.