Úvod Novinky Aplikácie NÁVOD Takto zistíte či je váš smartfón originál, alebo lacná kópia

NÁVOD Takto zistíte či je váš smartfón originál, alebo lacná kópia

Na trhu koluje obrovské množstvo napodobenín populárnych smartfónov. Niektoré z nich sa od originálu takmer nedajú rozoznať. Stiahnite si AnTuTu Officer a zistite, ako je na tom vaše zariadenie.

13

Už niekoľkokrát sme sa presvedčili, že kupovať nový smartfón za podozrivo nízku cenu nie je práve najmúdrejšie rozhodnutie. Zariadenie je väčšinou pokazené, niečo s ním nie je v poriadku alebo ide o napodobeninu. Niektorí malí výrobcovia (väčšinou z Číny) pravidelne vyrábajú napodobeniny populárnych telefónov a predávajú ich, akoby boli pravé. Dôvod je jednoduchý, chcú si odkrojiť trochu z úspechu veľkých výrobcov a napchať do hrdiel zákazníkov čo najviac lacných kópií.

Takýto prípad sa stal aj nedávno, keď si jeden chlapík kúpil Samsung Galaxy S6 za 500 dolárov. Po otvorení ho však v krabičke čakalo nemilé prekvapenie.

Prečítajte si: Muž si kúpil Samsung Galaxy S6 – jednalo sa o podarenú napodobneninu

Ak si kupujete zariadenie z čínskej stránky, vystavujete sa riziku. Určite odporúčame preveriť si, či ide o dôveryhodného maloobchodníka a či daný e-shop ponúka nejakú záruku kvality. Ak ste si kúpili telefón z Číny iba preto, že je lacný a máte podozrenie, že ide o fake, využite náš návod.

Kópia je väčšinou veľmi jednoducho rozlíšiteľná od originálu. Stačí sa pozrieť na detaily ako umiestnenie reproduktoru, portov či senzorov. Ak ste si objednali zariadenie s full HD alebo QHD displejom a raster vidíte aj z dvoch metrov, tiež sa jedná o nepodarenú napodobeninu. Často sa fake dá rozoznať už podľa krabičky, v ktorej je zabalený, slúchadiel a ďalších doplnkov.

Niektoré faky sú však skutočne dobre vyrobené a ponúkajú kvalitné špecifikácie. Často prichádzajú s osemjadrovým high-end procesorom od MediaTek-u, precíznym spracovaním a poriadnym displejom. V tom prípade je náročné rozoznať, či v ruke skutočne držíte originál alebo nie.

Jednou z možností ako si byť istý, je využitie AnTuTu Officer. Táto aplikácia porovná množstvo premenných, otestuje správanie zariadenia a vyriekne svoj verdikt. Vyskúšajte si, či váš telefón náhodou nie je iba napodobenina.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.uzywpq.cqlzahm“]

1. krok

Choďte do Google Play Store a stiahnite aplikáciu AnTuTu Officer. Ak vás o to požiada, aktualizujte ju na najnovšiu verziu.

Step-3

2. krok

Môže sa stať, že dostanete žiadosť o nahradenie existujúcej aplikácie AnTuTu Officer novšou verziou. Potvrďte ju a trpezlivo počkajte.

Step-4

 

3. krok

Otvorte aplikáciu. Zobrazí sa vám zelená obrazovka. Kliknite dole na tlačidlo Štart.

Step-5

4. krok

Keď tak urobíte, AnTuTu Officer otvorí aplikáciu fotoaparátu a snímač QR kódov. Teraz budete potrebovať počítač alebo ďalšie zariadenie. Nájdite na internete stránku y.antutu.com a oskenujte QR kód, ktorý sa na nej objaví.

Step-6

5. krok

Zvyšok by mal trvať už iba pár sekúnd. Dúfajme, že vám aplikácia po dokončení zahlási, že vaše zariadenie je autentické.

A-fake-

#fake

V opačnom prípade sa zobrazí screen hore a vy pravdepodobne používate napodobeninu.