V čase, keď sa v Európe ceny zariadení šplhajú k zatiaľ neprebádaným výšinám sa veľa ľudí rozhodlo rozšíriť si obzory po ďalších trhoch. Jedným z nich je čínsky trh so smartfónmi, ktorý sa čoraz viac a viac sústreďuje aj na zákazníkov z Európy.

Mnohé z týchto zariadení sa pritom svojou funkcionalitou a dokonca aj dizajnom podobá na známe značky, ktoré sa v Európe predávajú dlhé roky. Čím sa na ne nepodobajú je extrémne nízka cena, ktorú by ste u nás pri čisto nových zariadeniach hľadali len veľmi ťažko.

Jedným z takýchto zariadení je Mlais M4 Note, ktorý je novinkou od (pre nás neznámeho) čínskeho výrobcu Mlais. Celé zariadenie je postavené na novom Android 5.0 Lollipop, ktorý zaručí zvýšený výkon a ďalšie vylepšenia. Telefón okrem toho ponúka 2 GB operačnej pamäte RAM, 5,5-palcový IPS displej, aj keď len s rozlíšením 720p, čo môže byť pre milovníkov pixelov menší problém.

Špecifikácia

Operačný systém Android 5.0 Lollipop
Displej 5,5-palcový 1280×720 IPS
Procesor MTK6732 64bit, štvorjadrový 1.5 GHz
Grafický čip ARM MALI-T760
Pamäť 2GB RAM, 16GB úložisko
Konektivita 4G LTE, OTG, Bluetooth 4.0, GPS, A-GPS, dual SIM

Na zadnej strane sa nachádza 13 Mpx senzor s duálnym bleskom (True Flash), zatiaľ čo na prednej strane sa nachádza 8 Mpx fotoaparát pre kvalitné selfie fotky. Mlais M4 Note okrem toho prichádza so 16 GB úložiskom a 4G LTE konektivitou až do rýchlosti 150 Mbps.

Nakoniec, asi najzaujímavejšia je jeho cena. Naši kamaráti z GearBest.com ho ponúkajú za 150€, čo je sama o sebe veľmi kvalitná ponuka. To ale nie je všetko, našim čitateľom obchod ponúka špeciálny zľavový kód, M4Note, vďaka ktorému cena klesne na parádnych 127€.

mlais-kupon
Po zadaní kupónu „M4Note“ cena klesne o slušných 22 eur

Je teda len a len na vás, či sa rozhodnete vyskúšať „Čínu“ alebo nie. Ak sa tak raz rozhodnete tak vedzte, že výber je poriadne veľký. Dbajte na to, že na zariadenia objednávané mimo EÚ sa môže vzťahovať clo.

Zobraziť rozšírenú špecifikáciu Mlais M4 Note

mlais-1
mlais-2
mlais-3
mlais-4
mlais-5
mlais-6