Úvod Sony Sony Xperia Z4 Masívny únik! Objavili sa tisícky dokumentov zo Sony. Je toto Xperia Z4?

Masívny únik! Objavili sa tisícky dokumentov zo Sony. Je toto Xperia Z4?

Vďaka obrovskému úniku dokumentov zo Sony približne vieme, ako bude vyzerať ich nová vlajková loď, Xperia Z4.

17

Dnes tu máme veľmi zaujímavé informácie o výrobcovi Sony a jeho novej vlajkovej lodi Xperia Z4. WikiLeaks, nezisková organizácia založená v roku 2006 s cieľom odhaliť a publikovať tajné a často aj citlivé informácie, včera na internete uverejnila 30 287 dokumentov, vrátane prezentácií, obrázkov a renderov zo Sony. Tento obrovský únik, samozrejme, nezostal nepovšimnutý a okamžite sa doň zaborili redaktori z celého sveta.

Netrvalo dlho a @xperialeak publikoval skoré rendery novej vlajkovej lode Xperia Z4. Z nich sme sa však veľa nedozvedeli. O trochu neskôr však v Esato našli detailnejšie obrázky.

Poďme sa teraz pozrieť pár hodín do minulosti. Včera ďalší zdroj, @ViziLeaks, vyhlásil, že Xperia Z4 príde k celokovovou konštrukciou a novým tlačidlom napájania, v ktorom bude zabudovaná čítačka odtlačkov prstov. Rendery objavené dnes tieto informácie podporujú a ľudia z @ViziLeaks už potvrdili, že približne takto bude očakávaný japonský smartfón vyzerať.

Neprehliadnite: Sony Xperia Z4 dostane kovovú konštrukciu aj skener na odtlačky prstov

Z renderov je jasné, že sa môžeme tešiť na kovové telo inšpirované novými iPhonmi. V Sony pravdepodobne siahnu aj po 2,5D skle, vďaka ktorému nerozoznáte prechod medzi hliníkom a displejom. V prezentáciách sa tiež objavujú slová ako „jednoduchý“ a „pevný“. Spoločnosť sa očividne rozhodla pozmeniť svoj dizajnový jazyk a po dvoch rokoch predstaviť niečo nové. OmniBalance už totiž tak trochu zastaral.

Sony Xperia Z4
Sony Xperia Z4 (8)
Sony Xperia Z4 (7)
Sony Xperia Z4 (6)
Sony Xperia Z4 (5)
Sony Xperia Z4 (4)
Sony Xperia Z4 (3)
Sony Xperia Z4 (2)

Nakoniec, zdá sa, že Sony pozmení aj svoju nadstavbu. Dúfajme, že k lepšiemu. Sony UI je v podstate čistý Android s aplikáciami od výrobcu. Vynovená nadstavba snáď bude rovnako rýchla a plynulá.

O Sony UI si môžete prečítať v našej RECENZII Sony Xperia Z3.

Ako sa vám páči nový dizajn? Kúpili by ste si niečo podobné?