Foto: Phone Arena

Samsung Galaxy S6 a S6 edge sú novinky z dielne juhokórejského výrobcu, ktoré majú situáciu v spoločnosti otočiť na nohy. Ponúkajú nový, svieži dizajn, vylepšené používateľské rozhranie, krásny displej a najvýkonnejšie špecifikácie, aké sa Samsungu podarili zohnať.

Vyzerá to však tak, že fanúšikovia najnovšieho telefónu od Apple majú malý dôvod na oslavu. Ako server BGR informoval, Galaxy S6 utrpel na poli grafického výkonu ťažkú porážku. Na vine má byť 5,1-palcový zobrazovací panel, ktorý zaťažuje grafický čip natoľko, že ho v teste výkonu porazil iPhone 6.

Test vykonal web AppleInsider, ktorý porovnal výkon Galaxy S6 s výkonom iPhone 6 a iPhone 6 Plus, ktoré disponujú dvojjadrovými procesormi a 1 GB RAM. To je oproti 3 GB LPDDR4 RAM a ôsmim jadrám v Galaxy S6 nič. Nezabúdajte ale, že grafický čip musí výkonom zásobovať oveľa viac pixelov, než grafický čip nachádzajúci sa v iPhonoch.

vykon-porovnanie
Porovnanie výkonu grafických čipov

Celkové skóre bolo zaznamenané pomocou cross-platformovej aplikácie GFX Bench, ktorá porovnáva grafický výkon mnohých zariadení. Či sú tieto výsledky pre vás dôležité, alebo nie už necháme na vás.