Úvod Novinky Aktuálne Rebríčku najhodnotnejších spoločností kraľuje Apple. Microsoftu a Google patrí druhé a tretie...

Rebríčku najhodnotnejších spoločností kraľuje Apple. Microsoftu a Google patrí druhé a tretie miesto

Technologickým firmám sa momentálne poriadne darí.

1

Zatiaľ čo Apple so svojimi 760 miliardami dolárov neohrozene panuje rebríčku najhodnotejších firiem sveta, Google a Microsoft bojujú o druhé miesto. Obe spoločnosti si pritom priamo konkurujú a zároveň v súčasnosti zažívajú aj skvelé časy.

Microsoft nedávno uzavrel prvý štvrťrok 2015 a svoju hodnotu vyčíslil na 392 miliárd dolárov. Internetový gigant Google skončil s 384 miliardami. Obe spoločnosti sú teda na približne rovnakej úrovni a môžu si gratulovať. Google síce zaznamenal menší pokles v ziskoch z reklám, no expandoval svoje cloudové služby na úkor Amazonu.

Je fajn vidieť na prvých troch priečkach tri veľké technologické firmy. Ešte minulý rok situácia vyzerala trochu inak. Na druhom mieste bol energetický gigant Exxon Mobil. Teraz sú však Google a Microsoft niekde inde a iba ťažko ich doženie nejaký konkurent.

Rebríčku samozrejme kraľuje americká spoločnosť Apple. Tá je so 760 miliardami dolárov ďaleko pred akoukoľvek konkurenciou a iba divízia iPhonov sama o sebe je hodnotnejšia, než akákoľvek iná spoločnosť na svete.

Technologickým firmám sa teda v súčasnosti očividne darí. Bude zaujímavé sledovať, ako sa situácia v budúcnosti vyvinie.