Najnovšie informácie a fakt, že Facebook spustil novú doménu špecificky pre Messenger napovedajú tomu, že chat už nebude súčasťou sociálnej siete.

Facebook počas svojej vývojárskej konferencie, F8, predstavil novú platformu pre Messenger, ktorá vývojárom umožňuje doň integrovať svoje služby. Príkladom môže byť sledovanie balíčkov, posielanie peňazí a ďalšie zaujímavé služby. Teraz Facebook spustil svoj komunikátor na úplne samostatnom webe – Messenger.com.

Prihlásenie ešte nefunguje všetkým, čo naznačuje, že služba je momentálne v testovaní. Nám sa prihlásiť podarilo a tak sme službu v rýchlosti vyskúšali. Otvorí sa vám Messenger na celú šírku obrazovky. Na ľavej strane máte zoznam kontaktov, v strede obrazovky samotnú plochu pre četovanie a na pravej strane nájdete nastavenia konverzácie. Celkové nastavenie Messengeru je zatiaľ veľmi chudobné, predpokladá sa, že doň časom pribudnú ďalšie položky.

Nastavenia webového Messengeru sú zatiaľ chudobné
Nastavenia webového Messengeru sú zatiaľ chudobné

K podobnému odtrhnutiu Messengeru od sociálnej siete došlo aj v mobilnej aplikácii. Pri tapnutí na ikonku správ sa vám automaticky otvorí aplikácia Messengeru, alebo obrazovka, ktorá vás požiada o jeho stiahnutie. Je pravdepodobne, že podobný osud čaká aj webové rozhranie, keď kliknutie na ikonku správ automaticky otvorí Messenger na jeho novej adrese. Facebook by tak mohol ostať čisto pre zdieľanie statusov, článkov, fotografií, a podobne.