Úvod Konkurencia Apple Analytici: Apple už predal tri milióny Apple Watch

Analytici: Apple už predal tri milióny Apple Watch

Apple oslavuje obrovský úspech. Jeho nové hodinky Apple Watch už kúpili tri milióny ľudí.

6
Apple Watch z 18-karátového zlata

Kto by to bol povedal. Keď Apple v septembri 2014 predstavil svoje nové revolučné Apple Watch, nejedno oko neostalo suché (aj mne tiekli slzy). Hlavnými dôvodmi bol revolučný štvorcový displej ktorý rozlíši dotyk a tlak, revolučné navigačné koliesko a okrem iného aj revolučné ceny. Apple Watch vám poriadne vyprázdni peňaženku.

Tento dokonale namiešaný kokteil opäť prilákal obrovské množstvo ľudí. Analytik Carl Howe očakáva, že dodnes sa predali už tri milióny jablčných hodiniek. Spoločnosť má vraj v máji a júni vyrobiť ďalšie štyri milióny a ani to nebude stačiť.

Pred tým než začneme, si však pripomeňme tri hlavné modely. Apple Watch Sport 38mm sú najlacnejšie s menším displejom a cenou 399 eur. To je poriadna pálka, no Apple Watch 42mm stoja ešte viac, až 699 eur. Prípadní záujemcovia si tiež môžu kúpiť Apple Watch Edition (divné meno) z 24 karátového zlata, ktoré začínajú s cenovkou 10 000 eur.

Apple Watch Graf

A teraz prekvapenie, všetky tri modely majú v podstate rovnaké špecifikácie a Apple zarobí balík aj na náramkoch. Hodinky totiž dostanete s rovnakým plastovým náramkom a je jedno, či si zvolíte model za 399, alebo 10 000 eur.

Podľa analytikov sa predá najviac kusov Apple Watch Sport v tesnom závese s Apple Watch a na koniec pôjde Apple Watch Edition. Na všetkých troch variáciách však firma zarobí približne rovnako veľa peňazí. Celkový obrat by mal tento rok presiahnuť dve miliardy dolárov a to je len začiatok.