Úvod Konkurencia Apple Apple iPad ktorý používal pápež František skončil v aukcii. Za takúto astronomickú...

Apple iPad ktorý používal pápež František skončil v aukcii. Za takúto astronomickú cenu si ho kúpil neznámy človek!

Zdá sa, že aj pápež František má fanúšikov. Tablet, ktorý používal v roku 2013, sa podarilo predať za neuveriteľných 30 000 dolárov.

61

Raz za čas sa dopočujeme o obyčajných veciach, ktoré sa vydražili za desaťtisíce dolárov. Dôvod? Používali ich slávni ľudia. Po nedojedenej večeri Angeliny Jolie je tu ďalšia chuťovka. Apple iPad, ktorý používal pápež František bol predaný za 30 000 dolárov.

Peniaze boli použité na pomoc škole pre chudobných v Uruguaji. Po tom, čo pápež František použil tablet ho daroval miestnemu kňazovi Gonzalovi Aemiliusovi so slovami, „Môžeš s ním spraviť niečo dobré.“

Aemilius najprv iPad dal do strednej školy Francisco de Paysandu. Pokúšal sa ho zaradiť do dražby v niekoľkých známych aukciách, ale všetky pokusy dopadli neúspešne. Nakoniec sa ho podarilo dať do aukčného domu Castells v Uruguaji. Víťaz si tento svätý kúsok techniky vydražil za 30 000 dolárov a dosiaľ nebol identifikovaný. Do aukcie totiž vstúpil cez mobil.

Na iPade sú vyryté slová „Jeho svätosť František. Servizio Internet Vatican, marec 2013.“ Víťaz okrem tabletu dostane aj klávesnicu od Logitech a certifikát podpísaný osobným sekretárom pápeža Františka.

Mimochodom, pápež je fanúšik moderných technológií a internet nazval „darom od Boha“.

iPad papeza frantiska (2)
iPad papeza frantiska