Aktualizácie operačného systému. Kto by sa na ne netešil? Zlepšujú výkon či výdrž našich smartfónov a taktiež pridávajú nové funkcie. Bohužiaľ, nie všetky zariadenia sa ich dočkajú, najmä ak ide o staršie kúsky.

Samsung v minulosti prisľúbil Android 5.0 Lollipop pre všetky telefóny zo série Galaxy S4. Model S4 mini ho však i napriek tomu nedostane. Dôvod? Málo operačnej pamäte.

Túto skutočnosť odhalil britský operátor Three na svojom Twitteri, keď odpovedal zákazníkovi. Ten chcel vedieť, kedy jeho zariadenie dostane aktualizáciu operačného systému Android. Three mu potvrdil, že Samsung ju pre Galaxy S4 mini neplánuje.

Smartfón má pritom relatívne veľké množstvo RAM-ky. 1,5 GB nie je málo ani na dnešné pomery. Opakuje sa tak situácia z minulého roka, keď sa majitelia vlajkovej lode Galaxy S3 nedočkali verzie Android 4.4 KitKat.

Táto politika Samsungu je naozaj zvláštna. Na trhu je dosť zariadení s 1 GB pamäťou RAM a sladkým Lollipopom na palube. Na druhej strane, možno je to aj dobre. Po aktualizácii na Android 5.0 sa pomerne veľa majiteľov sťažovalo na lagy či znížený výkon zariadenia. Niečo podobné sme postrehli aj na HTC One (M7). Juhokórejský výrobca možno nakoniec vie, čo robí.

AKTUALIZOVANÉ

Zdá sa, že Samsung Galaxy S4 mini práve prešiel testami a čoskoro dostane Android 5.0 Lollipop. Táto informácia bola potvrdená pobočkou Threelreland. Niektoré technologické weby sa teda obrátili priamo na Samsung, aby v situácii spravil jasno. Kórejský gigant skutočne nezabudol na používateľov zariadení strednej triedy a Lollipop pošle do všetkých zariadení, pri ktorých to bude možné.

Informácie od operátora ThreeUK boli teda podľa všetkého staré. Výrobca okrem aktualizácie pre Samsung Galaxy S4 mini pracuje aj na Galaxy Ace 4 LTE (1 GB RAM) a Ace Style (1 GB RAM). Momentálne síce nie je známe, kedy sladký Lollipop dorazí do spomínaných zariadení. Majitelia Galaxy S4 mini ho však dostanú už čoskoro.

Momentálne však nevieme, či sa Lollipopu dočkajú aj majitelia Galaxy Ace 4 (512 MB RAM).

Informácie pochádzajú z webu youmobile.com