Full HD Mi TV 2

Čínsky výrobca ešte len pred pár dňami avizoval príchod nového modelu z rady Mi TV a už dnes sme sa aj dočkali. Android novinka do obývačiek nebude stáť viac ako 320 amerických dolárov, pričom ponúkne špecifikácie pre nenáročných zákazníkov.

Full HD model Mi TV 2 poháňa čipset od MStar, kde nájdeme 4-jadrový procesor Cortex A9 s frekvenciou 1.1 GHz či grafický procesor Mali 450 M4. Panel zobrazovacej jednotky – SDP X-GEN – zase pochádza od renomovanej spoločnosti Sharp a ponúka kontrast v pomer 5000:1. Operačný systém smart TV XiaoMi je momentálne vo verzii 4.4 KitKat s grafickou nadstavbou MIUI, avšak výrobca sľúbi aktualizáciu na 5.0 Lollipop. Medzi technickými špecifikáciami sa taktiež nachádza 2 GB operačná pamäť, 8 GB úložisko pre dáta alebo špičková audio technológia Dolby MS12. No a keďže je prítomný aj hardvérový dekóder H.265 (10-bit), zariadenie nebude mať problém ani s video formátmi ako sú MKV, MOV, TV alebo AVI.

xiaomi-mi-tv-2-full-hd-android-3

Konštrukcia inteligentného televízora dosahuje na najtenších miestach 14,5 milimetra.

Cenovka tentokrát predstavuje zhruba o polovicu nižšiu sumu, ako si XiaoMi pýta za lepší – ale starší – model Mi TV 2 so 49-palcovým 4K displejom. O dostupnosti mimo čínsky trh ale zatiaľ slovo nepadlo. Spomenutá bola iba India, kde by mala byť Full HD televízia dostupná od bližšie nešpecifikovaného dátumu.