Skončí WhatsApp v Číne nadobro?

WhatsApp je nesmierne populárna komunikačná služba na čele s aplikáciou a preto sa netreba čudovať, že vzniklo niekoľko alternatívnych WhatsApp aplikácií od tretích strán.

Aplikácie ako Whatsapp+ či WhatsAppMD sa síce nenachádzajú v Google Play, získať sa dajú na rôznych fórach či v alternatívnych obchodoch s aplikáciami a ľudia ich používajú hlavne kvôli tomu, že majú viac funkcií a možnosti prispôsobenia ako oficiálna aplikácia.

WhatsApp už v minulosti začal blokovať používateľov týchto neoficiálnych aplikácií, pričom sa jednalo o ban len na 24 hodín poprípade viac dní.

Ukážka verzií  neoficiálnych WhatsApp klientov
Ukážka verzií neoficiálnych WhatsApp klientov

Predstavitelia WhatsApp-u však podľa informácií, ktoré sa objavili dnes pristúpili k extrémnejšiemu riešeniu a to k trvalému blokovaniu užívateľov využívajúcich týchto WhatsApp klientov tretích strán.

Blokovanie funguje na základe vašeho telefónneho čísla, ktoré je so službou WhatsApp spojené a teda sa nebude dať blokovanie len tak obísť.

Na jednu stranu sa jedná o trochu hraničné a nekompromisné riešenie, na stranu druhú, alternatívne aplikácie WhatsApp-u navyše mimo obchodu Google Play môžu byť síce nesmierne funkčné, ale nebezpečné.

Neviete kto za aplikáciou stojí a čo poprípade robí na pozadí s vašimi dátami.

Ťažko povedať či ide predstaviteľom o bezpečnosť alebo len chcú do svojej komunikačnej siete nahnať čo najviac používateľov.

[poll id=“363″]