Úvod Zaujímavosti VIDEO Táto reklama na telefón s modelkou v spodnom prádle pobúrila Britov....

VIDEO Táto reklama na telefón s modelkou v spodnom prádle pobúrila Britov. Je vraj sexistická!

24

Vo svete smartfónov začal figurovať relatívne nový výrobca. Je ním britský Kazam, ktorý si pre svojich zákazníkov pripravil zaujímavý model Tornado 348. Jedná sa o jeden z najtenších smartfónov na svete, čo chcel výrobca ukázať aj v novom reklamnom spote. Ten však Britov pobúril až natoľko, že ho úplne zakázali.

Za zákazom stojí britský Úrad pre reklamné štandardy, ktorý reklamu tvorby štúdia Ogilvy & Mather úplne zakázal. Ohľadom reklamy totiž prijal celkom osem sťažností, čo je vzhľadom na to, že s vyšetrovaním začína už pri jednej sťažnosti, relatívne dosť.

Britom sa nepáčilo, že v reklame vystupuje sporo odetá dáma. Tá celú reklamu ladí do sexuálneho podtónu, ktorý má ženy objektivizovať. Okrem toho, obsah reklamy nemá mať k inzerovanému produktu žiadny vzťah.  Takto sexuálne sugestívny spot preto úrad zakázal.

Kazam Tornado 348 je Gionee Elife S5.1 určený pre európsky trh, ktorý sa v samotnej reklame objaví až na úplnom konci. Vo videu sa nachádza niekoľko záberov, ktoré ulahodia predovšetkým mužskému oku, feministky naopak poriadne nahnevá.

Kazamu sa rozhodnutie úradu prirodzene nepáči. Ohradili sa tým, že len použili starý známy scenár osoby, ktorá si chce pred odchodom z domu vyžehliť košeľu. Úrad však svoje rozhodnutie aj napriek odvolaniu nemieni zmeniť.

https://www.youtube.com/watch?v=_AXU5QYtOQc