Telekom ako vôbec prvý operátor dnes prišiel na mobilný trh s inovatívnou službou Virtuálne číslo. Podľa Telekomu pomôže ich zákazníkom ochrániť súkromie.

Nová služba poskytne zákazníkom druhé telefónne číslo, ktoré môžu bez obáv používať na internete či v cudzom prostredí bez toho, aby museli použiť ďalšiu SIM kartu alebo telefón.

 

Použiteľné na všetkých typoch telefónov

Virtuálne číslo môžu zákazníci využívať bez ohľadu na to, či vlastnia najmodernejší smartfón alebo klasický telefón bez operačného systému. Pre použitie virtuálneho čísla stačí zadať predvoľbu 555 pred číslo, na ktoré chce zákazník zavolať alebo poslať správu.

Podobne funguje aj prijímanie hovorov a správ – prichádzajúce volania alebo prijaté textové správy na Virtuálne číslo sú odlíšené predčíslím 555, zákazník vie, že je práve kontaktovaný na svojom virtuálnom čísle.

Pre majiteľov zariadení s OS Android Telekom navyše ponúka praktickú aplikáciu, v ktorej môžu telefónne čísla vytáčať priamo. Aplikácia prináša aj ďalšie užitočné funkcie, ako napríklad prehľadné odlíšenie volania na virtuálne číslo pri prichádzajúcom hovore.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.slovaktelekom.pvn“]

Ceny

Telekom zákazníkom ponúka novú službu v dvoch variantoch. Základná verzia bez obmedzenia je dostupná za 3€ mesačne. Tí, ktorí chcú druhé číslo využívať krátkodobo, alebo si chcú službu len vyskúšať, si môžu vybrať týždennú verziu za 2€.

Aktivácia

Virtuálne číslo môže zákazník získať zaslaním SMS správy na číslo 12323 s textom VIRTUAL ZAP (pre základnú verziu) alebo VIRTUAL TYZDEN (pre aktiváciu služby na týždeň). Novú službu si môže aktivovať aj cez aplikácie Telekom a Virtuálne číslo alebo na portáli Môj Telekom.

Ku každej SIM karte je možné aktivovať najviac jedno Virtuálne číslo.

Pre predstavu, takáto služba sa napríklad hodí pre rôzne inzertné portály, kde je nutné zadať aj telefónne číslo, no to vaše „originálne“ tak môže zostať v bezpečí.

Telefóne čísla často vyžadujú pri registráciach aj rôzne e-shopy, webové služby a podobne.

Použitím virtuálneho čísla tak môžete čiastočne eliminovať rôzne otravné telefonáty so „zaručene výhodnými ponukami“ alebo prieskumami.

Viac informácií nájdete na www.telekom.sk/virtualne-cislo.

Operátor informoval o novinkách prostredníctvom tlačovej správy.