Úvod Zariadenia Telefón LeTV nemá bočné rámiky, je absolútne nádherný a nepraktický

Telefón LeTV nemá bočné rámiky, je absolútne nádherný a nepraktický

Prvý Android smartfón s USB Type C konektorom.

14

S telefónmi, ktoré sa snažili zhodiť všetky nadbytočné milimetre okolo displeju sme sa už stretli. Veď si spomeňte na Sharp AQUOS Crystal, telefón, ktorého displej po troch stranách nemal takmer žiaden rámik. Celé zariadenie však skôr pripomínalo televíziu, ako telefón a mnohým ľuďom sa preto nepáčil.

LeTV si zanechal výzor smartfónu, s väčšími rámikmi po hornej a spodnej časti displeja. Je to zariadenie, ktoré reprezentuje pokračovanie toho, čo začal LG s príchodom LG G2 ešte v roku 2013.

letv-1

Extrémne tenké, resp. takmer neexistujúce bočné rámiky ale nie sú dvakrát praktické. Len si predstavte, čo by sa stalo, ak by vám telefón spadol na bok. Pre znepríjemnenie používania netreba ani to, stačí ho pevnejšie chytiť a vaša ruka už bude zasahovať do displeja, čím ho pomýlite.

letv-2

Tak či tak, LeTV ponúka krásny, minimalistický dizajn, ktorý sa môže páčiť mnohým ľuďom, vrátane mňa. Zariadenie bude dostupné počas apríla a ponúka 5,5-palcový 1080p displej, osemjadrový procesor s jadrami o takte 2.2 GHz, 2 GB RAM, 16 GB vnútornej pamäte, 13 Mpx zadný a 5 Mpx predný fotoaparát a ako čerešničku na torte, dual SIM slot. Na spodnej strane sa namiesto micro USB portu nachádza nový USB Type C konektor, ktorý ste mohli vidieť v novom Chromebooku či Macbooku. Jedná sa tak o prvé využitie Type C konektoru v Android smartfóne.

letv-3