J.K Shin, generálny riaditeľ mobilnej divízie Samsungu je bezpochyby uznávaná osobnosť technologického sveta a aktuálne sa vyjadril na margo predstavených nových vlajkových smartfónov Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge.

Samsung v poslednom roku stratil relatívne značnú časť podielu na trhu, pričom z časti za to môže Apple, ktorý predstavil konečne väčší iPhone 6.

Práve zväčšenie uhlopriečky displeja bol recept na úspech a iPhone 6 trhal rekordy predaja.

J.K Shin je presvedčený, že zariadenia Samsung Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge vrátia Samsungu stratený podiel na trhu a postarajú sa o zvýšenie ceny akcií.

Tie už po konferencii, na ktorej boli smartfóny predstavené stúpli o 4,86%.

Som si istý, že Galaxy S6 Edge je produkt, ktorý je prehliadkou najlepších inovácií spoločnosti Samsung. Galaxy S6 a S6 Edge dosiahnu značný podiel na trhu v segmente high-end smartfónov. – J.K Shin

Riaditeľ Samsungu okrem iného vyjadril názor aj na čipy Snapdragon, ktoré vyrába spoločnosť Qualcomm a nachádzajú sa vo veľkom počte rôznych smartfónov.

galaxy-s6-edge-green-3

Samsung v konečnom dôsledku totižto pri svojich nových vlajkových modeloch použil 14 nanometrový procesor Exynos, namiesto očakávaného Snapdragon 810.

Keď budú Qualcomm čipy dosť dobré, potom ich budeme používať. – J.K Shin

Snapdragon 810 teda nebol pre Samsung dosť dobrý, partnerstvo spoločností Samsung a Qualcomm zostane však naďalej silné, ako J.K Shin dodatočne uviedol.

Súhlasíte s riaditeľom Samsungu, alebo má prehnané očakávania?