Populárny tech web Phone Arena zrealizoval s novinkou od Samsungu benchmark cez známu aplikáciu AnTuTu. A dosiahnutý výsledok zrejme nikoho asi ani moc neprekvapí.

Moderný hardvér Galaxy S6 ukázal, čo v ňom naozaj je. Nadupaný Exynos 7420, vyrobený 14nm procesom, predstavuje s asistenciou 3 GB operačnej pamäte (DDR4) veľmi nebezpečnú konkurenčnú výhodu. V teste sa mu totiž podarilo s poriadnym náskokom prekonať ostatné Android smartfóny od iných výrobcov, vrátane Meizu MX4 či OnePlus One. Samsung Galaxy S6 edge si tak pripísal na svoje konto rekordných 69,019 bodov.

Zariadenie od juhokórejského výrobcu však excelovalo i v grafickom teste či v aplikácii AndroBench pri testovaní pamäte.

First-Galaxy-S6-edge-benchmarks-2
Celkové skóre Galaxy S6 edge v AnTuTu (zdroj: phonearena.com)

Čipset Exynos taktiež preukázal výborné výsledky v špecifickom teste jedného a aj viacerých jadier, čím poslal do úzadia 20nm Snapdragon 810 od Qualcommu, ktorý tento rok nájdeme vo viacerých vlajkových lodiach.

Phone Arena však upozorňuje, že mali zatiaľ k dispozícii iba jednu z prvých verzií Galaxy S6 a S6 edge. Do oficiálneho štartu predaja by mohli teda prísť dokonca o niečo výkonnejšie kúsky.

First-Galaxy-S6-edge-benchmarks
Test čipsetu Exynos (zdroj: phonearena.com)