Foto: Samsung Galaxy S5 Active, Android Central

Keď Samsung predstavil svoje nové vlajkové lode – Galaxy S6 a Galaxy S6 edge, mnohí ostali zaskočení, keďže tak pekné a kvalitné zariadenia spoločnosť ešte nepredstavila. Skupina ľudí však ostala sklamaná. Z vlajkových lodí totiž vymizli dve základné funkcie – slot pre microSD kartu a vymeniteľná batéria.

Samsung sa o výdrž batérie snažil postarať prostredníctvom špeciálneho režimu pre extrémnu úsporu batérie. A je pravda, že sme si na smartfóny zvykli tak veľmi, že som už veľmi dávno nevidel nikoho vybrať si vybitú batériu a nahradiť ju nabitou.

Skupina ľudí, ktorá trúchli za vymeniteľnou batériou je však v porovnaní s ľudmi, ktorým chýba slot pre microSD kartu oveľa menšia. Bez microSD karty je každý z nás odkázaný na vnútornú pamäť, s ktorou sa už nedá hýbať.

Presne títo ľudia by nemali zúfať. Ich trápenie má napraviť chystaný TOP model s označením Galaxy S6 Active, ktorý má byť určený pre všetkých, uhádli ste, aktívnych ľudí.

Niekoľko nevýhod

Informácia sa objavila na Reddite, kde ju zverejnil človek pod prezývkou „garshol“. Podľa jeho alebo jej informácií sa má zosilnená verzia Galaxy S6 podobať, aj špecifikáciami, na klasickú S6. Jedným z nedostatkov však má byť o niečo horší fotoaparát, ktorý ale stále ponúkne optickú stabilizáciu obrazu. Okrem toho by mal chýbať snímač odtlačkov prstov, ako aj senzor pre meranie rýchlosti tepu.

Na druhej strane, Galaxy S6 Active má ponúknuť vymeniteľnú batériu a slot pre microSD karty, čo sú dve z najväčších sťažností, ktoré, okrem ceny, padli na meno nových vlajkových lodí. Na prednú stranu by sa mali vrátiť aj fyzické tlačidlá. Dostupnosť tohto zariadenia má byť naplánovaná na polovicu leta.

Čo nás dosť prekvapilo je absencia snímača odtlačkov prstov a senzoru pre meranie rýchlosti tepu, čo by sa vzhľadom na typ zariadenia dosť hodilo. Tak či tak tieto informácie nemusia byť stopercentne pravdivé a preto by sme nechceli robiť unáhlené závery. Ak sa však tieto predpoklady potvrdia a Galaxy S6 Active skutočne príde s vymeniteľnou batériou a microSD slotom, vybrali by ste si Active, alebo klasickú verziu?