Jeden z najväčších inovátorov prináša ďalší revolučný produkt, tentokrát však do našich kuchýň. S revolučným Galaxy BLADE edge sa budeme pri krájaní zeleniny cítiť, ako keby sme práve prišli z ďalekej budúcnosti.

Nový inteligentný nožík od Samsungu predstavuje dokonalú fúziu moderných spotrebiteľských technológií a špičkových materiálov. Konštrukcia pozostáva z dokonale obrúsenej a patentovanej keramiky či ostrej hrany z extrémne tvrdých diamantov, ktorým nebude robiť problém rozkrájať ani tu najtvrdšiu potravinu, akú vôbec poznáte. Rúčka nožu sa dá navyše rýchlo zložiť do kompaktnejšej pozície, takže pri uskladnení zaberie o niečo menší priestor.

A aby toho nebolo málo, BLADE edge ponúka veľký a zároveň dotykový displej zo smartfónu Galaxy S6, vrátane jeho – mierne obmedzenej – funkcionality, takže bezproblémovo zrealizujeme i telefónny hovor alebo prečítame prijatú SMSku. Vďaka integrovanému fotoaparátu si navyše už nikdy nezabudneme zvečniť naše pochúťky a odoslať ich rovno na populárny Instagram.

samsung-galaxy-blade-edge-1Inteligentný nôž Galaxy BLADE edge vybavil kórejský výrobca radou senzorov a užitočných algoritmov, ktoré majú za úlohu analyzovať našu úroveň sily, obratnosti alebo zovretia rúčky. Kuchynská pomôcka preto dokáže automaticky nastaviť optimálnu váhu a celkové vyváženie, čím zrýchli krájanie oproti konvenčným nožom až o 50%. Nastaviť sa však dajú aj špeciálne módy, napríklad pre krájanie zeleniny alebo ovocia. Gazdinky ale nepochybne poteší i prítomnosť teplomeru v tvare stylusu, ktorý behom sekundy ukáže na displeji aktuálnu teplotu pripravovaného koláča.

Bezpečnosť na prvom mieste

S funkcionalitou KNOX Security sa už nikdy viac neporežeme. Stačí iba jednoducho oskenovať náš odtlačok prsta prostredníctvom senzora v ‚home‘ tlačidle pod displejom a integrovaný mechanizmus ochráni naše prsty pri ich detekcii v blízkosti čepele tým, že ju pri hroziacom nebezpečenstve dočasne skryje. S tupým zakončením si už predsa nikto tak ľahko neublíži.

Ako prevencia pred násilnými situáciami zase poslúži senzor na ľudskú krv. Ak ten zaregistruje jej prítomnosť, okamžite upovedomí príslušne autority a poskytne im dostupné informácie o mieste činu.

Anti-vírusový systém upozorní používateľa pred prítomnosťou nebezpečných baktérií, a to buď na čepeli alebo rovno v krájanej potravine. Samsung Galaxy BLADE edge je k tomu všetkému odolný voči účinkom tekutín aj nebezpečného ohňa. Na pultoch obchodov by sa mal objaviť od PRVÉHO apríla.

samsung-galaxy-blade-edge-2Áno, ide o predčasný aprílový žartík! (: