Úvod Zaujímavosti RECENZIA Zoznámte sa so selfie palicou, vďaka ktorej spravíte TOP fotografie

RECENZIA Zoznámte sa so selfie palicou, vďaka ktorej spravíte TOP fotografie

19
Selfie palica s upnutým smartfónom

Do redakcie nám dorazila čínska vecička pre naozajstných fajnšmekrov. Na šikovnú selfie palicu s bezdrôtovým ovládaním upevníte ako smartfón, tak aj GoPro kameru, kompaktný fotoaparát či dokonca zrkadlovku. A jej spoločnosť oceníte pri takmer každej poriadnej akcii, letnom festivale alebo takej turistike v nádhernej prírode.

Aj keď je možno slovo ‚selfie‘ v názve trošku zavádzajúce, výstižnejšie pomenovanie asi ani neexistuje. S touto vysúvacou palicou, ktorá má na rúčke niekoľko tlačidiel a na opačnom konci zase šrób s otočným kĺbom, totiž nespravíte iba selfie ale aj fotky či videá, a to z takej pozície, akú by ste s holými rukami nikdy nezrealizovali.

Na spomínaný šrób je možné upevniť buď praktický držiak pre smartfón (v balení) alebo naň rovno nasadiť zariadenie s kompatibilným závitovým otvorom. No a keďže ide o rozkladacie príslušenstvo, spúšť fotoaparátu sa dá stlačiť bez väčšej námahy prostredníctvom bezdrôtovej technológie Bluetooth 3.0. Vo vnútri konštrukcie teda nájdete 130 mAh batériu (na jedno nabitie vydrží 2 až 3 dni), do ktorej sa dobíja energia cez microUSB konektor.

TIP: Zobraziť ďalšie selfie držiaky a tyče.

Selfie palica s diaľkovým ovládaním a pripevneným stojanom
Selfie palica s diaľkovým ovládaním a pripevneným stojanom

Pevná konštrukcia

Časti konštrukcie selfie palice pozostávajú z plastu aj kovu. Mechanizmus na vysúvanie – kvôli predĺženiu palice až do dĺžky 945 milimetrov – vyzerá byť vďaka prítomnosti kovového materiálu celkom pevný. To isté platí o otočnom kĺbe pre polohovanie pripevneného zariadenia. Rúčka s držiakom sú už plastové. Strach z toho ale určite mať nemusíme, keďže nič na nich nevŕzga ani neodpadáva.

K spodnej časti konštrukcie, kde sa nachádza i nabíjací konektor, je navyše môžne pripevniť – cez ďalší šrób a závit – dodatočný stojan, alebo tzv. ‚troj-nožku‘. Upevnené zariadenie tak nadobudne pevnú polohu, ktorá veľmi užitočne poslúži pri dlhšom natáčaní, napríklad takého časo-zberného videa.

V balení nájdeme i malé zrkadielko, ktoré je možné jednoduchým spôsobom pripevniť k držiaku na smartfón, aby tak bolo v zábere všetko, čo tam byť má.

Konštrukcia sa dá navyše rozložiť na dve časti – kovovú vysúvaciu tyč a plastovú časť (rúčku) s ovládacími tlačidlami, vďaka čomu nadobudnete praktické diaľkové ovládanie.

Selfie palica v akcii
Selfie palica v akcii

Jednoduché ale mätúce ovládanie

Štyri tlačidlá umožňujú bezdrôtovo ovládať spárovaný Android alebo iOS smartfón. Dve slúžia na približovanie/odďaľovanie záberu, jedno k ovládaniu spúšte fotoaparátu/kamery a s posledným zapneme Bluetooth konektivitu selfie palice. Nie je však potrebné inštalovať žiadne dodatočné aplikácie, párovací proces je preto o to jednoduchší.

V praxi tlačidlá nefungovali úplne tak, ako ich výrobca pôvodne označil. S tým, s ktorým sa malo dať fotiť, sa prepínali na prepojenom smartfóne Nexus 5 časovania spúšte, a tým, ktorým sa malo približovať, sa jednoducho fotilo.

Selfie palica z Číny je svojim vyhotovením určená predovšetkým mladším vekovým kategóriám, resp. ľuďom s aktívnym životným štýlom. Vyhotoviť epickú selfie z diaľky či odfotografovať záber obľúbenej kapely z preplneného davu, kde nebude vidieť iba hlavy prítomných ľudí, vie toto užitočné príslušenstvo naozaj ukážkovo.

Ovládanie selfie palice s Bluetooth
Ovládanie selfie palice prostredníctvom Bluetooth

Pokiaľ by niekto prejavil o toto skvelé príslušenstvo záujem, môže si ho objednať z overeného e-shopu tinydeal.com teraz v akcii iba za 11,65 eur až do 26. marca. Dodanie tovaru je na Slovensko samozrejme úplne zdarma.

TIP: Vyberte si selfie tyč z e-shopu Alza.sk.

Zľava pre našich čitateľov

Aktualizácia: Pri komunikácii s TinyDeal.com došlo k malému omylu. Zľava 25% bola započítaná automaticky a tak pri objednávke nebolo vidno veľkú zmenu (zľavu). Ako odškodné nám obchod TinyDeal poskytol tento zľavový kód: 0BV8dB6f17 Jedná sa o ďalšiu zľavu, ktorá by mala cenu selfie palice zraziť o ďalších pár centov.

Okrem toho však TinyDeal.com pre našich čitateľov ponúka ďalšiu, tentokrát 5% zľavu na všetko z tejto sekcie. Zľavový kód opäť platí do 1. mája 2015. Pri objednávke zadajte toto: EH80pIVF40

Zobraziť rozšírené špecifikácie a fotky