Úvod OnePlus OnePlus 2 OnePlus 2 ponúkne Snapdragon 810, 4 GB RAM a skener odtlačkov prstov

OnePlus 2 ponúkne Snapdragon 810, 4 GB RAM a skener odtlačkov prstov

8

Spoločnosť OnePlus minulý rok zažívala krásne časy. Po tom, čo predstavila smartfón s high-end špecifikáciami za nízku cenu sa po ňom okamžite zaprášilo. Iba niekoľko mesiacov trvalo, než sa nováčikovi na trhu podarilo predať jeden milión kusov svojej vlajkovej lode. Na tento rozprávkový štart sa teraz výrobca pokúsi naviazať novým smartfónom OnePlus 2. Šéf firmy Carl Pei sa nechal počuť, že to vraj bude jeden z najvplyvnejších smartfónov roku 2015.

Podľa najnovších informácií bude zariadenie nápadne pripomínať Oppo Find 7. To sa dalo očakávať keďže obe spoločnosti k sebe majú naozaj blízko. Veľa vysokopostavených manažérov prišlo do OnePlus práve z Oppo.

Už dlhšie sa šepká o tom, že nový model ponúkne menší displej a kovovú konštrukciu. Naopak, zvýši sa cena. Predsa len, predávať produkty za výrobnú cenu biznisu veľmi neprospieva a je jedno, koľko telefónov predáte.

OnePlus 2 ponúkne nový 64-bit procesor Snapdragon 810 od Qualcommu. Predstavený však bude až na jeseň. Vtedy by sa mal začať objavovať aj novší Snapdragon 815 (820?). Je teda celkom možné, že telefón príde s trochu zastaraným čipsetom. Okrem toho by mal ponúknuť snímač odtlačkov prstov zabudovaný do tlačidla domov a 4 GB operačnej pamäte RAM.

Nakoniec, OnePlus 2 podľa slov Carla Peia prekvapí ľudí. Dúfajme že v dobrom.