Úvod Novinky Aktuálne Benchmark odhalil špecifikácie Sony Xperia Z4 aj LG G4: Takýto čipset, displej...

Benchmark odhalil špecifikácie Sony Xperia Z4 aj LG G4: Takýto čipset, displej a foťák ponúknu nové vlajkové lode

10
Takto by mal vyzerať Sony Xperia Z4 a LG G4 (zdroj: @UpLeaks)

V databáze populárnej aplikácie na testovanie výkonu mobilných zariadení sa objavili dva kúsky, ktoré podľa dostupných informácií predstavujú očakávané vlajkové lode japonskej jednotky Sony a ambiciózneho výrobcu z Kórei LG.

Oba smartfóny ponesú okrem spoločnej 3 GB operačnej pamäti či operačného systému Android 5.0 Lollipop výrazne odlišné technické špecifikácie. Zatiaľ čo Xperia Z4 odhalila 5.1-palcový Full HD displej so známym Snapdragon 810 (8-jadrový CPU, 1.9 GHZ; Adreno 430 GPU), v G4 zrejme uvidíme až 5.5″ zobrazovaciu jednotku s Quad HD rozlíšením, pričom výkon v tomto prípade dostane na starosti mierne slabší Snapdragon 808 (6-jadrový CPU, 1.8 GHz; Adreno 418 GPU).

Zariadenia nesú v GFXBench modelové označenia E6553 (Sony) a F500x (LG). Druhý model je ale na rozdiel od prvého pomenovaný aj spotrebiteľským názvom – G4. Podľa ostrieľaného webu Phone Arena ide však s veľkou pravdepodobnosťou o očakávanú vlajkovú loď spoločnosti Sony, keďže minuloročný model Xperia Z3 označil výrobca písmenkom D, Xperia Z2 taktiež ako D a model Xperia Z z roku 2013 ako C (C, D, E). Záhadný smartfón E6553 zároveň odhalil špecifikácie, ktoré sú očakávané od tohtoročnej generácie high-end línie.

Pri LG G4 sa okrem iného dočkáme i 16 MPx a 8 MPx fotoaparátu; pri Xperia Z4 zase 20 MPx a 5 MPx.

Pokiaľ vás zaujíma viac detailov, zopár ich nájdete – vrátane senzorov – na obrázkoch nižšie.

[poll id=“367″]

sony-xperia-z4
lg-g4