LG G3

Tak sa zdá, že kórejský výrobca číslo 2. plánuje spôsobiť očakávanému spusteniu predaja Galaxy S6 poriadne problémy. Aj keď príde G4 na pulty trošku neskôr, má veľkú príležitosť odlákať pozornosť niekoľkých záujemcov.

Kórejský web koreaherald.com prišiel s čerstvými informáciami od bližšie nešpecifikovaných zdrojov z priemyselného prostredia, ktoré údajne majú niekoľko horúcich detailov ohľadne tohtoročnej vlajkovej lode spoločnosti LG. Novinka by mala podľa nich ponúknuť 5″ Quad HD displej aj plastovú – mierne prehnutú – konštrukciu, niečo ako v prípade G Flex 2.

Napriek dobrým predajom iPhone 6 a veľkým očakávaniam pre Galaxy S6, predaje G4 presiahnú predaje G3,“ prezradila analytická spoločnosť Korea Investment & Securities. „Očakávame, že predaje G4 dosiahnú počas roka 2015 cez 9.2 milióna kusov.

Predstavenie LG G4 – a zrejme i kovového G4 Note – prebehne počas apríla. Už čoskoro dostanú popredné média pozvánky na veľkolepé podujatie.

Android smartfón bude predstavovať pre renomovaného výrobcu veľkú skúšku, nakoľko nie len jeho ohrozuje vynárajúca sa konkurencia spoza hraníc veľkej Číny. Ak mu nedá do výbavy niečo, čím ho odlíši od zbytku mobilných zariadení, môže prísť o značnú časť trhového podielu.

LG predalo počas roka 2014 takmer 60 miliónov smartfónov, zakiaľ čo v roku 2011 iba 20 miliónov.