Ešte počas predstavovania Galaxy S6 a S6 edge som si hovoril, že kde Samsung nechal podporu microSD kariet. Jedná sa pritom o základné vybavenie, ktoré sa v ich vlajkových lodiach objavovalo až do minuloročnej vlajkovej lode, Galaxy S5. Okrem toho Samsung zmenil aj prístup k vymeniteľnej batérii, ktorá je v nových modeloch vstavaná.

Hlavným bodom diskusií ohľadne Galaxy S6 a S6 edge však jednoznačne bola chýbajúca podpora microSD kariet. Na jednej strane je to príjemný spôsob, akým si rozšíriť pamäť o niekoľko sto gigabajtov, na druhej strane je zjavné, že Google by bol najradšej, ak by sa microSD sloty vytratili zo všetkých zariadení. Je to z bezpečnostných, ako aj výkonnostných dôvodov, ktoré môžu kaziť celkový dojem z Androidu. Chýbajúci slot pre microSD karty by nebol problém, ak by výrobcovia svoje zariadenia vybavovali väčšou vnútornou pamäťou. To je väčšinou problém, keďže mnohé telefóny a tablety v základnom vybavení ponúkajú len 16 GB či dokonca menšie úložisko.

Prečítajte si tiež: Samsung Galaxy S6 a S6 Edge. Koľko z 32 GB pamäte v skutočnosti zostane užívateľovi?

MicroSD karty, na druhú stranu, umožňujú jednoduché rozšírenie tohto úložiska a s malými kartami o maximálnej kapacite už 200 GB sa ani nie je čudovať veľkému záujmu o zakomponovanie microSD slotu.

Ako ste na tom vy? Zvažujete kúpu zariadenia aj podľa toho, či má slot pre microSD kartu, alebo vám na ňom až tak nezáleží?

[yop_poll id=“27″]