Možno viete a možno neviete, že Google weby, ktoré sú prispôsobené aj pre mobilné zariadenia posúva vo vyhľadávaní na vyššie pozície. Je pritom jedno, či vyhľadávate cez svoj počítač, notebook, Chromebook, tablet alebo telefón. Weby prispôsobené pre mobilné zariadenie sa objavia na vyšších pozíciách.

To, ako samotný algoritmus funguje nie je celkom známe a prevádzkovatelia zatiaľ nemajú možnosť pozrieť si, či ich Google povýšil, alebo naopak zhodil.

Od 21. apríla ešte prísnejšie

Už od 21. apríla sa Google začne zameriavať na mobilné verzie webov ešte podrobnejšie. Tým máme na mysli to, že weby, ktoré majú dostupnú mobilnú verziu budú ešte vyššie vo vyhľadávaní, než doteraz. Zmena v algoritme ovplyvní weby na celom svete, pričom samotný Google tvrdí, že zmeny budú skutočne veľké. Ich cieľom je zaistiť, aby ľudia prichádzajúci na weby z vyhľadávača Google mali čo najlepší zážitok zo surfovania.

Google vďaka svojmu automatickému Googlebotu začal zbierať informácie o weboch už minulý mesiac. Spoločnosť tak chce zaistiť, že keď dôjde k výmene algoritmu, zmena bude okamžitá. Bude zaujímavé sledovať či my, ako používatelia taktiež zbadáme nejaké zmeny, alebo či si zmeny všimnú len administrátori.

Ak si chcete skontrolovať, či váš web prešiel kontrolou vhodnosti pre mobilné zariadenia, navštívte testovací web od Google.