Napriek niektorým dohadom sa zdá, že Touchwiz v novej edícii pre Galaxy S6 je rovnako plný zbytočností (funkcií a aplikácií), ako minulé verzie. Špekulovalo sa síce o tom, že aplikácie typu S Note a S Voice si budete môcť nainštalovať z obchodu, no to nie je pravda. V Galaxy S6 prichádzajú predinštalované.

Nepotvrdili sa ani správy o tom, že kvôli nejakému zvláštnemu kórejskému zákonu Samsung umožní úplné vymazanie predinštalovaných aplikácií z telefónu. TouchWiz síce prešiel veľkými zmenami, vrámci ktorých juhokórejský výrobca zmenšil množstvo funkcií a neprehľadných menu, no celkovo stále ide o starý dobrý TouchWiz.

Prečítajte si: GALAXY S6: Takmer všetky predinštalované aplikácie sa dajú vypnúť alebo vymazať

Natívne aplikácie síce môžete zakázať, ale v telefóne vám stále budú zaberať miesto. Keď ho resetujete, opäť sa objavia a budú aktívne. Takže žiadna výhra.

Zdá sa, že Samsung sa nakoniec s TouchWizom až tak veľmi nepohral. Súdiť budeme, až keď zariadenie dostaneme do ruky. Operačný systém v Galaxy S6 bude určite veľmi rýchly, no napriek tomu je škoda, že sa Samsung nezbavil funkcií a aplikácií, ktoré doslova nik nepoužíva, pretože za nič nestoja.