Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 Edge Galaxy S6 edge si už môžete predobjednať. Za 32 GB verziu zaplatíte...

Galaxy S6 edge si už môžete predobjednať. Za 32 GB verziu zaplatíte 840 eur

18
Galaxy S6 edge

Aj keď si na donášku ešte pár týždňov počkáme, niektoré slovenské e-shopy už teraz spustili predbežný predaj nedávno predstavenej novinky. A ceny? Za tohtoročnú generáciu si poriadne priplatíme.

Alza.sk aj Hej.sk zaradili do ponuky nekonvenčný Galaxy S6 edge s cenou 840 euro (32 GB verzia). Originálne prevedenie je o viac ako 140 euro lacnejšie. Najvyššia konfigurácia S6 edge nás zase výde viac ako 1 000 eur (128 GB) a S6 necelých 900 eur.

Ako je teda vidieť, cenovky sú oproti minulému roku opäť o niečo vyššie, keďže výrobca použil špičkové materiály ako kov či sklo. Pokiaľ ide o možnosť akéhokoľvek fyzického poškodenia, samotná konštrukcia by mala vydržať až o 50% viac ako konštrukcie iných smartfónov. 14nm čipset Exynos pre zmenu valcuje všetky predbežné benchmarky.

Model edge navyše ponúka vďaka ohnutému displeju po oboch bočných stranách nadštandardnú výbavu, akú na trhu v obdobnom výzore zatiaľ nenájdeme.

Predaj štyroch farebných prevedení Galaxy S6 a S6 edge v troch rôznych verziách začína počas apríla, pričom veľké trhy dostanú samozrejme prednosť.