Samsung v nedeľu večer konečne predstavil projekt Zero, na ktorom usilovne pracoval celý uplynulý rok. Na pódiu sa tak objavili dve novinky – Galaxy S6 a Galaxy S6 edge, ktoré sa od seba mierne líšia. S6 edge totiž po bokoch ponúka mierne zahnutý displej.

Exotická novinka je však oproti štandardnej verzii S6 podstatne drahšia. Základná verzia totiž namiesto 699 eur stojí až 849 eur.

Ktoré zo zariadení by ste si vybrali vy? Dajte nám vedieť v ankete nižšie! Pod ňou nájdete krátky prehľad rozdielov medzi jednotlivými verziami.

[yop_poll id=“21″]

 

s6-rozmery

Rozmery

Samsung Galaxy S6 je poriadne kompaktné zariadenie. Meria totiž len 143,4 x 70,5 x 6,8 mm, zatiaľ čo S6 edge je o niečo kratší, hrubší a tenší. Meria 142,1 x 70,1 x 7,0 mm.

 

s6-displej

Displej

Galaxy S6 edge ponúka ohybný AMOLED displej, ktorý namiesto skla používa plast. Ako je zjavné už na prvý pohľad, po oboch bokoch sa mierne ohýba. Galaxy S6 ponúka tradičnejší displej, ktorý v sebe žiaden plast nemá.

 

s6-bateria

Batéria

Galaxy S6 edge disponuje 2 600 mAh akumulátorom, ktorý je len o 50 mAh väčší, než ten, ktorý sa nachádza v Galaxy S6. Samsung tvrdí, že vám batéria vydrží na 12 hodín prezerania webu.

 

s6-farby

Farebné prevedenie

Zatiaľ čo oba telefóny zdieľajú tri farebné prevedenia – perlovú bielu, čierny zafír a zlatú platinu, modrý topaz je rezervovaný špeciálne pre S6, zatiaľ čo zelený smaragd špeciálne pre S6 edge.

 

 

s6-cena

Cena

Dúfam, že ste si nemysleli, že cool dizajn a ohnutý displej prídu zadarmo. Note Edge je od Note 4 taktiež drahší o „pár“ drobných. Podobná stratégia platí aj pri S6 edge, ktorý by mal byť v porovnaní s klasickou S6 drahší približne o 100 eur.