Dron poskytujúci bezdrôtové pripojenie k internetu (zdroj: youtube.com)

Najväčšia sociálna sieť na svete plánuje spolu s internet.org zabezpečiť bezdrôtový prístup k digitálnej diaľnici aj pre ľudí, ktorí žijú na miestach, kde sa do virtuálneho sveta zatiaľ vôbec nepripojíte.

Flotila bez-pilotných lietadiel so satelitmi a lasermi by tak mohla započať svoju aktivitu v priebehu nadchádzajúcich mesiacov, ohlásil spoluzakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg. Na vývoji potrebných technológií spolupracujú s odborníkmi z NASA a iných inštitúcií či výskumných stredísk.

Našim cieľom je s Internet.org sprístupniť základné internetové služby pre každú osobu na svete,“ uviedol ďalej v nedávno zverejnenom statuse.

Výška, v ktorej sa drony budú zdržiavať, pritom nepredstavuje vďaka skvelým podmienkam – napríklad slabší vietor – príliš veľké nebezpečenstvo.

Snaha pripojiť k internetu čoraz-viac používateľov, predovšetkým tých z rozvojových krajín, pretrváva medzi gigantmi ako Google alebo Facebook už dlho, keďže im to môže výrazne napomôcť zlepšiť návštevné štatistiky a tým zároveň aj zisky.