Úvod MWC 2015 BlackBerry má 5″ low-end novinku, ktorá si rozumie s Android aplikáciami

BlackBerry má 5″ low-end novinku, ktorá si rozumie s Android aplikáciami

12
BlackBerry Leap

Mobile World Congress 2015 priniesol okrem oného aj čerstvý dotykový smartfón so značkou BlackBerry. Volá sa ‚Leap‘ a vo výbave ponúka hardvér, ktorý ho radí skôr do nižšej triedy.

Kanadský skautík predstavil ďalší prírastok do jeho súčasnej rodinky mobilných zariadení. BlackBerry Leap však nepredstavuje konkurenciu pre iPhone 6 či Samsung Galaxy S6, keďže prednú stranu zdobí 5-palcový 720p displej a vo vnútri tiká obyčajný procesor MSM 8960 s 1.5 GHz frekvenciou od spoločnosti Qualcomm.

Slabšie technické špecifikácie dopĺňa 2 GB operačná pamäť, 8 MPx predný a 2 MPx zadný fotoaparát, 16 GB vnútorná pamäť a taktiež slot pre microSD kartu, pričom samotná konštrukcia (144×72.8×9.5 mm; 170 gramov) pozostáva prevažne z platového materiálu. Veľkým plus je však tentokrát batéria s veľkou, 2800 mAh kapacitou, ktorá by mala poskytnúť dostatok energie na 25 hodín poriadnej prevádzky.

Operačný systém BlackBerry 10 zabezpečí, že si budeme môcť inštalovať aj podporované Android aplikácie priamo z predinštalovaného Amazon App Store.

BlackBerry Leap dostanú do ponuky spočiatku iba obchody v rozvíjajúcich sa trhoch za sumu 275 amerických dolárov.