Jeden z mnohých konceptov Samsungu Galaxy S6

Predstavenie nového top modelu kórejského výrobcu Samsung sa blíži a k predbežným známym špecifikáciam sa dnes pridal ďalší zverejnený parameter.

Momentálne na základe zverejnených informácií vieme, že Samsung Galaxy S6 príde s 5,1 palcovým QHD Super AMOLED displejom, čipsetom Snapdragon 810 alebo Exynos 7420 a pokročilým 20 MPix fotoaparátom.

Takéto ústrojenstvo však treba držať pri živote a podľa informácií pochádzajúcich priamo z Južnej Kórei by mal byť Samsung Galaxy S6 vybavený len 2600 mAh batériou.

Pre porovnanie, predošlá generácia mala 2800 mAh batériu a vyslúžila si pozitívne hodnotenia v testoch výdrže na jedno nabitie.

Takáto kapacita je pravdepodobne kompromisné riešenie vzhľadom na očakávanú hrúbku Galaxy S6, ktorá by mala byť niekde na úrovni 7 milimetrov.

Menšia batéria však paradoxne nemusí znamenať kratšiu výdrž na jedno nabitie.

Ak Samsung skutočne odľahčil rozhranie TouchWiz a opäť zdokonalil optimalizáciu a power-managment, Samsung Galaxy S6 môže vo výdrži na jedno nabitie tromfnúť svoju predošlú generáciu.

Ako to s batériou bude naozaj sa s istotou dozvieme už 1. marca o 18:30, kedy začína na MWC 2015 podujatie, kde bude tento model predstavený.

Samsung-Galaxy-S6-render-1
Samsung-Galaxy-S6-render-2
Samsung-Galaxy-S6-render-3
Samsung-Galaxy-S6-render-4
Samsung-Galaxy-S6-render-5
Samsung-Galaxy-S6-render-6
Samsung-Galaxy-S6-render-7
Samsung-Galaxy-S6-render-8
Samsung-Galaxy-S6-render-9
Samsung-Galaxy-S6-render-10
Samsung-Galaxy-S6-render-11