Úvod Výrobcovia Pebble Nové hodinky Pebble Time: Farebný ‚e-paper‘ displej a až 7-dňová výdrž batérie!

Nové hodinky Pebble Time: Farebný ‚e-paper‘ displej a až 7-dňová výdrž batérie!

2

Očakávaná novinka na zápästia sa konečne oficiálne ukázala pred celým svetom. Smartwatch so značkou Pebble ponúkajú na rozdiel od predchádzajúcich generácii vynovené používateľské prostredie, krajší dizajn, tenšiu konštrukciu, farebný displej a aj integrovaný mikrofón.

Výrobca začal zbierať finančné prostriedky na samotnú produkcie hodiniek prostredníctvom známeho komunitného webu kickstarter.org ešte len pred niekoľkými hodinami a už má na konte takmer 2 milióny amerických dolárov, pričom pôvodný cieľ bolo vyzbierať iba 500,000 dolárov. Do ukončenia projektu mu však zostáva ešte cez 30 dní.

pebble-time-ui
Nové UI a navigácia

Vylepšené inteligentné hodinky Pebble Time ponúknu majiteľom intuitívne UI v štýle tzv. časovej osi, kde budú jednotlivé udalosti či upozornenia chronologicky zoradené v prehľadnej forme.

Displej, ktorý vyzerá ako farebný papier a nie je dotykový, zase zabezpečí nízku spotrebu energie, a to aj napriek faktu, že je neustále zapnutý. Výdrž by sa teda mala podľa slov výrobcu pohybovať niekde na úrovni šiestich až siedmich dní.

Zabudnúť nesmieme ani na podporu existujúcich Pebble aplikácií a virtuálnych tvári hodiniek.

Samotné ovládanie bude realizované cez tri tlačidlá na bočnej strane konštrukcie. Interakciu ale môžeme uskutočniť i vďaka zabudovanému mikrofónu, cez ktorý sa dajú nahrávať krátke poznámky alebo posielať bleskové odpovede na prichádzajúce notifikácie.

Odosielanie hlasových odpovedí funguje s viacerými Android aplikáciami, vrátane SMS, Hangouts, Gmail, Facebook Messenger, WhatsApp a stoviek ďalších. Pre používateľov iOS, odpovede sú momentálne limitované iba pre Gmail notifikácie. Pracujeme však na rozšírení zoznamu,“ znie časť textu na Kickstarter.

Pebble Time taktiež ponúknu zvýšenú vode-odolnosť, čo umožní ich používanie napríklad pri plávaní.

pebble-hodinky-time
Hodinky Pebble Time

Dizajn je tentokrát o niečo elegantnejší, aj keď stále chýba kruhový ciferník. Mierne prehnutá konštrukcia s kovovým rámikom disponuje oblými prvkami, ergonomickým tvarom a systémom, cez ktorý jednoducho vymeníme upínací náramok (22mm) za iný. Jej hrúbka schudla o rovných 20%, a to na 9.5 milimetra. Displej chráni pred poškodením odolné sklo Gorilla Glass.

Na pulty obchodov dorazia až 3 farebné varianty – čierna, červená a biela. Spustenie predaja hlási spoločnosť až na máj 2015. Cenovka by sa mala pohybovať na úrovni 200 dolárov za kus.