Úvod Zariadenia Smartwatch Hodinkám Pebble rastie popularita, dočkáme sa aj novej softvérovej platformy

Hodinkám Pebble rastie popularita, dočkáme sa aj novej softvérovej platformy

0
Pebble (zdroj: fb.com)

Jedny z najpopulárnejších smartwatch môžu oslavovať dôležitý miľník. Značka Pebble totižto dokázala predať cez 1 milión kusov inteligentných hodiniek, oznámil to jej šéf, Eric Migicovsky, v čerstvom a zároveň exkluzívnom rozhovore pre web The Verge.

Za peknými obchodnými výsledkami stojí nepochybne i septembrové zníženie cien, širšia spolupráca či pridanie dodatočných funkcií, ktoré výrobca zaviedol do praxe po veľkom príchode konkurenčných hodiniek s operačným systémom Android Wear a Apple Watch.

Ešte v marci 2014 pritom oznámila spoločnosť Pebble, že predala cez 400 000 hodiniek.

Podľa Migicovského, Pebble plánuje udržať svoju dynamiku aj v roku 2015, a to s novými produktmi a novou softvérovou platformou pre inteligentné hodinky, ktorá je iná, ako v súčasnosti všetky ostatné,“ uvádza The Verge.

Aj keď stále nezanevrú na aplikácie, tie podľa slov CEO Pebble už nebudú hlavným aspektom pripravovanej softvérovej novinky. „Nepodobá sa to na to, čo máme dnes, a nevyzerá to ani ako to, čo je vo vašom smartfóne,“ dodal Migicovský.

Tie slová teraz zrejme vyvolajú medzi spotrebiteľmi veľa otáznikov, pretože poskytnuté detaily nás akurát tak poriadne navnadili a zároveň nič konkrétne neprezradili.

Smartwatch so značkou Pebble získali obrovskú popularitu najmä vďaka ich šetrnému displeju s elektronickým atramentom, vďaka ktorému vydržia na jedno nabitie i niekoľko dní. V ponuke nájdeme plastové alebo luxusnejšie kovové prevedenie.

Pebble Steel  (zdroj: fb.com)
Pebble Steel (zdroj: fb.com)