Úvod Zaujímavosti Nové sklo od Corningu ponúka tvrdosť zafíru

Nové sklo od Corningu ponúka tvrdosť zafíru

0

Ešte minulý rok sa veľa hovorilo o snahe Applu, ponúknuť svojim zákazníkom na iPhonoch kvalitné krycie sklo zo zafíru. To sa nakoniec nepodarilo. Jabĺčkari teda momentálne uviazli na Gorilla Glass.

Firma Corning, známa výrobou kvalitných tvrdených skiel, však podľa vlastných slov prišla s lepším materiálom, ako zafír. Ich nový produkt, Project Phire ponúka nerozbitnosť Gorila Glass 4 a odolnosť voči škrabancom, ktorá sa približuje k zafíru.

Výkonný riaditeľ spoločnosti, James Clappin, už minulý rok pripomenul, že zafír nie je pre smartfóny najvhodnejší. Veľmi ťažko sa síce poškriabe, no pri páde hneď praská. A čo vás na smartfóne hnevá viac? Škrabanec, alebo rozbité krycie sklo?

Spoločnosť teda začala pracovať na Projekte Phire. Ten kombinuje tvrdosť zafíru a odolnosť Gorilla Glass 4. Podľa všetkého na dobrej ceste. Predstavený bol včera v New Yorku, na konferencii investorov.

Citujem:

„Už minulý rok sme vám povedali, že zafír síce dobre odoláva škrabancom, no nevydrží pri páde zariadenia. Preto sme vytvorili produkt, ktorý ponúka výnimočnú tvrdosť a odolnosť voči pádom.“

Zafír tak nakoniec možno na telefónoch ani neuvidíme. Nahradí ho lepšie sklo od Corningu. Dúfajme len, že vyhlásenia spoločnosti sú pravdivé a Project Phire je skutočne taký úspešný, ako tvrdia.