Muž z amerického Long Island prežíval úplne obyčajný deň. Počas cesty po kľúče mu však explodoval jeho iPhone priamo vo vrecku. Erik Johnson neskôr potvrdil, že iPhone, ktorý vlastnil, sa skutočne samovoľne vznietil priamo vo vrecku, čím mu zapálil nohu. Jedná sa teda o príbeh, ktorý určite nechce počuť ani jeden z majiteľov smartfónov. Johnson strávil celých 10 dní na oddelení popálenín.

Podľa muža s telefónom nerobil nič nezvyčajné, jednoducho sám od seba explodoval. „Telefón som mal vo vrecku, potom som sa len zohol po kľúče a už som len počul puknutie. Potom syčanie a následne štipľavý dym. S ním okamžite prišlo pálenie.

Johnson ostal pohotový a telefón sa z vrecka snažil vytiahnuť, no roztopil sa natoľko, že to nebolo možné. „Musel som si nohavice roztrhať a odhodiť ich na stranu,“ opisuje zážitok Johnson. „Niekoľko ľudí dokonca povedalo, že cítia, ako sa páli moje telo.“ Celý zážitok porovnal k tomu, keď sa horúcim železom značkuje dobytok. Do jeho stehna sa bez akýchkoľvek okolkov vypálilo logo Apple. Au!

Ja len chcem, aby sa moja noha vrátila do takého štádia, v akom bola pred celým týmto incidentom,“ hovorí Johnson.

To od neho vôbec nie je nezmyselná požiadavka. Muž však na vnútornom stehne utrpel popáleniny druhého a tretieho stupňa a preto musel byť hospitalizovaný. Väčšina takýchto prípadov je spôsobená nekvalitnými nabíjačkami, alebo batériami. Johnson však tvrdí, že on používal jedine príslušenstvo, ktoré k iPhonu dodal Apple.

Podľa ABC7 News o prípade Apple vie a ohľadom celej záležitosti už spustili vlastné vyšetrovanie. Pre tých, ktorí chcú vedieť o aký model sa jednalo, pán Johnson používal iPhone 5c.