Úvod Výrobcovia Huawei Huawei predstavil LTE náramok. Internet vecí sa blíži

Huawei predstavil LTE náramok. Internet vecí sa blíži

1

Čínsky výrobca spravil ďalší prelomový krok, ktorý jednotlivcov aj celú našu spoločnosť presunie opäť bližšie k internetu budúcnosti. Nový Huawei Smartband 4.5G totiž vo svojich útrobách obsahuje jeden z jeho základných stavebných pilierov – čip LTE-M.

Podľa slov spoločnosti ide vôbec o prvé nositeľné zariadenie na zápästia s touto dôležitou súčiastkou.

Jeho dôležitou úlohou bude posilniť ďalšiu generáciu vysoko-rýchlostného mobilného internetu Huawei, ktorý by mal prísť do komerčnej prevádzky v priebehu budúceho roka. Ide vraj o stred medzi 4G a 5G konektivitou.

Predstavenie nového LTE náramku (zdroj: theinquirer.net)
Predstavenie nového LTE náramku (zdroj: theinquirer.net)

Prezident produktov a riešení spoločnosti, Ryan Ding, tvrdí, že 4.5G reprezentuje premiéru kedy nie je mobilná sieť zameraná iba na ľudí, ale na ľudí a veci,“ uvádza Phone Arena.

Podľa výrobcu dokáže Smartband komunikovať s iným zariadeniami v IoT. Spomenul napríklad taký inteligentný termostat. Základné funkcie, ako meranie športových aktivít používateľa, sú rovnako samozrejmosťou.

Medzi jeho technickými špecifikáciami nájdeme 1.4″ OLED displej, NFC alebo Bluetooth.

LTE-M by malo zároveň poskytnúť i lepšie pokrytie či šírku pásma 1Gbps.

Viac informácií o prvom poriadnom kroku do internetu vecí však bude vedieť až z podujatia MWC 2015.

Tzv. IoT (Internet of Things) predstavuje podľa predsedu Google, Erica Schmidta, modernejšiu náhradu za dnešný internet, kde by mali byť napojené rôznorodé elektronické zariadenia z nášho okolia. Nazývajú to aj ako interaktívny svet plný gadgetov. Mnohí ‚na druhej strane‘ veria, že ide o legendárny ‚Skynet‘ z akčného hollywoodskeho trháku Termináror.