Úvod Novinky Aktuálne HTC A55 bude nová vlajková loď série Desire – 5,5″ QHD, 3...

HTC A55 bude nová vlajková loď série Desire – 5,5″ QHD, 3 GB RAM a osemjadrový procesor

4

@upleaks dnes na svojom Twitteri zverejnil zaujímavé informácie o novom zariadení od HTC. Podľa všetkého ide o relatívne veľký high-end telefón, ktorý má za úlohu reprezentovať rad zariadení Desire. Ak sa nakoniec na trh skutočne dostane niečo podobné, bude to obrovský hit.

Smartfón s kódovým označením A55 má mať 5,5-palcový displej s QHD (2560 x 1440p) rozlíšením a hustotou pixelov 534 ppi. Pod Kapotou sa vraj ukrýva osemjadrový procesor od MediaTeku s taktom 2,0 GHz. Všetky jadrá môžu pracovať naraz. Nesklamú ani 3 GB operačnej pamäte RAM a 32 GB úložného priestoru v základnej verzii.

Smartfón bude využívať 20 Mpix senzor a vďaka čipsetu od MediaTek bude schopný nahrávať full HD video s rýchlosťou 480 fps. Nie je však isté, či HTC túto funkciu využije. Na prednej strane by sa mal ukrývať 13 Mpix alebo 4 Ultrapixelový senzor.

Čo sa týka operačného systému, HTC A55, samozrejme, príde s najnovšou verziou Androidu 5.0 Lollipop a nadstavbou Sense 7. Batéria zariadenia by nemala mať viac ako 3 000 mAh. High-end telefón príde v troch farebných kombináciách – v sivej, hnedozlatej a bieloružovozlatej.

Nakoniec, smartfón má byť podľa @upleaks dostupný už tento mesiac. Verzia A55#UL v Európe a dual-SIM varianta A55#DTUL v Ázii.