Ak vás v obchode Google Play zaujal nejaký druh plateného obsahu a z nejakého dôvodu nechcete registrovať, respektíve použiť vašu platobnú kartu, operátor O2 má riešenie.

O2 prináša všetkým zákazníkom rezidenčných programov so smartfónmi s Androidom možnosť nákupu aplikácií a hier v obchode Google Play s platbou prostredníctvom O2.

Podľa typu digitálneho obsahu umožní O2 jednorazové platby, alebo aj platby formou predplatného.

Pre našich zákazníkov tu máme opäť niečo nové. Tí, ktorí radi nakupujú v obchode Google Play budú môcť za svoje nákupy zaplatiť aj cez nás. Platba za aplikáciu, hru, film alebo hudbu sa im jednoducho pripíše k faktúre, alebo strhne z kreditu, je to jednoduché a bezpečné riešenie. – Martina Jamrichová, hovorkyňa O2

Platba na Google Play cez O2 prináša bezpečné riešenie, bez platobnej karty, obsahuje mesačný limit a samozrejme chránený prístup.

Zákazníci rezidenčných programov so smartfónmi s operačným systémom Android môžu nakupovať aplikácie, hry, hudbu a filmy v obchode Google Play jednoducho cez O2.

Zákazníkovi sa v zozname platobných metód zobrazí nová možnosť – Platba cez operátora O2. Po výbere tejto možnosti prebehne na pozadí proces overenia cez SMS, počas ktorého sa zákazníkovi spáruje užívateľské konto na Google Play so SIM kartou. Ak je overenie úspešné, platobná metóda sa zákazníkovi nastaví ako predvolená a pri ďalších platbách sa automaticky použije.

Úspešnosť overenia závisí od toho, či je telefónne číslo aktívne, nemá deaktivovanú túto službu. Pri predplatených kartách sa tiež overuje dostatočná výška kreditu.

Aktivácia platieb na Google Play

Nová platobná metóda v obchode Google Play bude automaticky sprístupnená všetkým rezidenčným zákazníkom. Výnimku tvoria firemní zákazníci a dátové SIM karty, ktorí ju budú mať automaticky zablokovanú. Spoločnosť Google uvoľňuje prístup k službe postupne v týchto dňoch, tá bude dostupná pre 100% bázy do 27.2.2015.

Ste zákazníkom operátora O2? Bude pre vás táto služba prínosom?