Čínsky výrobca BLU, ktorý svoju púť svetom započal ešte v roku 2009 začína predávať novinku. Nejedná sa však o novinku z ich dielne. Podobne, ako tomu bolo aj v minulosti, BLU na základný model nahodí svoju značku a môže sa začať predávať.

Novinka je založená na Gionee Marathon M3, pričom zaujať sa snaží dvomi základnými vlastnosťami. Prvou je jeho cena, ktorá je len 149 dolárov, teda niečo vyše 132 eur.

BLU-bok-2Zariadenie sa predáva na americkom Amazone, no zoženiete ho aj v iných obchodoch. Druhou vlastnosťou, ktorou sa snaží prilákať čo najviac zákazníkov je jeho batéria. V útrobách Studio Energy sa totiž schováva 5 000 mAh akumulátor, ktorá má podľa BLU postačiť na 96 hodín bežného používania a až 45 dní v režime stand by.

To však nie je všetko. Vzhľadom na nízku cenu by ste mohli očakávať, že sa bude jednať o low-end, no to by ste sa mýlili. Studio Energy ponúka 5-palcový IPS displej s rozlíšením 1 280 x 720, ktorý je prekrytý sklom 1 280 x 720. Pod kapotou sa nachádza štvorjadrový procesor MediaTek MT6582, 1 GB operačnej pamäte RAM a 8 GB rozšíriteľnej pamäte. Na zadnej strane nájdete 8 Mpx fotoaparát, zatiaľ čo na prednej sa nachádza 2 Mpx senzor. Zariadenie nie je prispôsobené pre LTE, no so zvyškom sietí, ako napríklad s 3G HSPA (do 21 Mbps), Bluetooth 4.0, A-GPS a FM rádiom problém nemá. Zariadenie beží na Android 4.4 KitKat, no BLU už teraz prisľúbil aktualizáciu na Lollipop.