Úvod Novinky ŠOKUJÚCE: Len 16-ročný chlapec zastrelil svojho spolužiaka. Neuveríte, čo spravil potom!

ŠOKUJÚCE: Len 16-ročný chlapec zastrelil svojho spolužiaka. Neuveríte, čo spravil potom!

26

Americké mesto Jeannette zažilo šok. Začiatkom februára tam totiž našli mŕtveho študenta miestnej strednej školy. Len dva dni na to už policajti zadržali jeho spolužiaka, ktorého obvinili z vraždy. Po svojom čine si totiž s mŕtvym mladíkom odfotil selfie, ktorú cez SnapChat poslal svojmu kamarátovi.

Začiatkom februára o život prišiel len šestnásťročný Ryan Mangan, ktorý o život prišiel jednou strelou priamo do hlavy. Podľa serveru TribLive osudný výstrel vystrelil jeho rovnako starý spolužiak, Maxwell Marion Morton. Zastreleného chlapca až po niekoľkých hodinách našla jeho vlastná mama.

Deň po strašidelnom náleze sa na polícii prihlásila matka jedného z Mortonových kamarátov, ktorá im povedala o fotografii, ktorú jej syn obdržal cez SnapChat. Táto služba príjemcovi fotografiu ukáže len na pár sekúnd a potom sa navždy vymaže. Pohotový chlapec však stihol spraviť screenshot a tak si fotografiu uložil.

„Predtým som sa s niečim podobným nestretol,“ komentoval situáciu prokurátor John Peck. Šokujúca selfie je jasným dôkazom, ktorý vyšetrovateľov naviedol na páchateľovu stopu.

Na základe získanej selfie polícia spustila dôkladnú domovnú prehliadku, počas ktorej našla aj zbraň zhodujúcu sa s projektilom nájdeným pri tele zastreleného mladíka. Pod tiahou všetkých dôkazov sa len šestnásť ročný mladík k činu priznal. Vrah bude aj napriek svojmu nízkemu veku súdený ako dospelý.