Úvod Zaujímavosti VIDEO: Túto batériu môžete poskladať ako papier

VIDEO: Túto batériu môžete poskladať ako papier

1

Juhokórejská spoločnosť Jenax nedávno ukázala novú batériu s názvom J Flex. Ak sa pýtate, čo je na nej špeciálne, tak sa podržte. Môžete ju totiž rolovať, ohýbať alebo aj krčiť bez toho, aby sa prehriala alebo vznietila. Prešla dokonca aj náročnými laboratórnymi testami, pri ktorých ju ohli až 200 000 krát bez straty kapacity.

Ako je to možné? Nuž, firma aplikovala technológiu kovových vlákien. Tento lítium-iónový akumulátor si nájde uplatnenie prakticky všade, kde treba energiu. Zaujímavé bude jeho využitie v nositeľnej technológii typu inteligentné hodinky, kde sa priam núka využitie v remienku. Hodinky by tam mohli byť tenšie a vydržia dlhšie.

j Flex batéria

Je teda čas na oslavy? Pravdepodobne áno. Nevieme síce presne, kedy bude tento typ batérie dostupný aj pre obyčajných ľudí, no skôr či neskôr sa to určite stane.

Ohybných batérií sme už videli veľa, no žiadna z nich nebola tak extrémne odolná, ako J Flex. Ak pridáme ohybné displeje, matičné dosky a stále menšie procesory, dizajnéri sa konečne budú môcť vyblázniť. Kto vie? Možno už o rok uvidíme telefón, ktorý zložíte na polovicu. presne tak, ako predpokladal Samsung.