VIDEO: Telefón spadol až z vesmíru, vďaka pevnému puzdru sa mu nič nestalo

43

Pamätáte sa ešte na šialený let HTC One M8 do stratosféry a následný pád z výšky 33 km? Jednalo sa len o test, ktorý nebol celkom drop testom. Včera výrobca puzdier UAG spravil niečo podobné s iPhonom, akurát teraz bol jeho cieľ jasný. Prežije iPhone zabalený do jeho puzdra pád z vesmíru? Na balóne ho vyniesol do výšky 31 km a spravil tak pravdepodobne najvyšší droptest.

iPhone bol počas letu ukrytý v puzdre UAG Composite Case ktoré ho chránilo nie len pri páde, ale a proti nehostinným podmienkam vysoko nad Zemou. Smartfón už v 13 km odolával teplote -23 stupňov Celzia a na hranici vesmíru to bolo ešte horšie. Viac než – 40 stupňov veľmi rýchlo vybilo batériu.

iPhone potom začal padať. Odolal pritom vetru s rýchlosťou 112 km/h, rotovaniu až 150 otáčok za minútu a minimálnej teplote -60 stupňov Celzia. Zariadenie potom na zemi nabili a fungovalo ďalej.

Je nutné dodať, že toto nebol droptest v pravom slova zmysle. Spoločnosť totiž kvôli mäkšiemu pristátiu použila padák. iPhone však všetko bez problémov prežil a po nabití opäť fungoval.

iPhone 6 droptest

Čo na to hovoríte? Parádny droptest či nie?