Podľa posledných údajov môžeme v Google Play nájsť až 1 483 774 aplikácií určených pre používateľov Android smartfónov a tabletov.

Približne 15% z nich si vyslúžilo hodnotenie „nízkej kvality“ a ak vás zaujíma pár príkladov, odporúčame riadky nižšie.

Nie každá aplikácia nám totižto spríjemňuje a uľahčuje cestu životom a nasledujúci zoznam berte určite s plnou vážnosťou. Alebo skôr humorom.

 

Aplikácie pre kalibráciu batérie

Battery-calibration-apps

Ak si myslíte, že nakalibrovaním batérie prostredníctvom jednej z desiatok aplikácií, ktoré pre tento účel existujú predĺžite jej výdrž alebo životnosť, ste na omyle. Aplikácie zväčša odstránia súbor batterystats.bin, ktorý systém v zápätí obnoví a tento súbor slúži len na výpočet využitia batérie, tou ktorou aplikáciou či procesom.

Aplikácie pre defragmentáciu úložiska

Storage

Defragmentácia klasického disku v počítači rozhodne pomôže, pamäte v smartfóne sú však iné a tento proces nepotrebujú, respektíve je zbytočný. NAND pamäťové čipy majú vlastné algoritmy a regulačné procesy, ktoré sa starajú o maximálnu efektivitu ukladania dát.

Aplikácie pre optimalizáciu RAM

RAM-boosting-apps

Veľký mýtus v oblasti smartfónov. Ak si chcete zrýchliť smartfón jednou z týchto aplikácií, je to zbytočné. Práve naopak, aplikácie tohto typu môžu spotrebovať viac batérie alebo samo o sebe zostanú spustené na pozadí. Tieto aplikácie skvostne zabijú všetky procesy na pozadí a smartfón sa zdá na pár sekúnd rýchlejší. Systém ich však pre svoj chod potrebuje a musí ich všetky pracne obnoviť. Niektoré aplikácie jednoducho budú vždy uložené v pamäti RAM, aby ste k nim mohli okamžite pristupovať. Pamäť RAM je na to, aby bola „zaprataná“ a teda využívaná. Prázdna RAM by vám bola na nič.

Nabite si smartfón aplikáciou!

Shake-

Možno sa smejete ale je to tak. Aj takéto aplikácie existujú a ľudia ich inštalujú. Trasením telefónu batériu nenabijete, nejedná sa o žiadne dynamo, Teslov zázrak ani NASA technológiu. Unavíte si akurát ruku, no ako vtip to môže poslúžiť. Nachytajte svojich „pomalších“ priateľov.

Nekorektné antivírusové aplikácie

antivirus-apps

Digitálna bezpečnosť je nesmierne dôležitá a často histériu okolo nej využívajú aj vývojári, ktorí vyrábajú povrchné antivírusové aplikácie. V skutočnosti je 99% z vás v bezpečí. Stačí inštalovať obsah z overených zdrojov a neklikať na pochybné odkazy a reklamy v nevyžiadaných mailoch. Ak už túžite po antivírusovej aplikácii, zverte sa do rúk etablovaným spoločnostiam ako ESET, AVG, McAfee a pod.

Röntgenové aplikácie

rontgen

Tieto aplikácie v prvom rade slúžia ako žart pre nachytanie vašich priateľov a pod. Fotoaparát smartfónu vám v žiadnom prípade nedokáže presvietiť končatinu alebo nebodaj orgán. Ak ste tomu uverili, zahodte radšej smartfón.

Detektor lži

Lie-detectors

Ak máte napríklad pochybnosti o chodníčkoch vášho partnera, podrobte ho testu na detektore lži! Odporúčame však skutočný, nie ten z Google Play. Nefunguje ani jeden, odpovede vyberá náhodne a klamať môžete jedným luskom. Nezabudnite však v týchto aplikáciach autorom poriadne poklikať na záplavu reklám a iného spamu.

Zvierací tlmočníci

Animal

Google roky pracuje na zložitej technológii rozpoznávania ľudského hlasu a neustále ju vylepšuje. Technológiu používa napríklad v aplikácii Google Translate tak, aby sme si po celom svete rozumeli. Prekladač z reči zvierat zatiaľ nikto nevymyslel…teda až na pár vývojárov aplikácií. Tieto aplikácie sú zväčša preplnené reklamami a vašej mačke aj tak neporozumiete.

Aplikácie pre zrýchlenie pripojenia

Internet

Ďalšie placebo aplikácie. Zvýšiť rýchlosť internetu prostredníctvom nich sa vám nepodarí, podarí sa vám však zbytočne zaplniť internú pamäť ich inštaláciou.

Zbytočné aplikácie. Doslova

Useless

„Táto aplikácia je na nič. Vyskúšajte ju a uvidíte, že je naozaj na nič.“ Takto opisuje jednu aplikáciu jej autor v Google Play a nás teší, že aj vývojári majú zmysel pre humorNiektoré aplikácie majú zbytočnosť zakorenené už v názve a sú naozaj zbytočné.

Priznajte sa, koľko podobných aplikácií ste už vyskúšali?