Úvod Smartphony Dohady Sony Xperia Z4: Dostupná s Full HD aj Quad HD displejom?

Sony Xperia Z4: Dostupná s Full HD aj Quad HD displejom?

Sony konečne v QHD svete

21

Na CES 2015 sme nakoniec žiaden Xperia telefón od Sony nevideli, no japonský výrobca predstavil aspoň nový Walkman, ktorý stojí 1 199 dolárov.

Teraz sa však objavili nové informácie o chystanej vlajkovej lodi Xperia Z4. Ešte v novembri sme počúvali o 5,4 palcovom displeji. Ten však nakoniec podľa všetkého nebude. Miesto toho sa môžeme tešiť na 5,2 palcový panel s Quad HD (2 560 x 1 440) rozlíšením. Na niektoré trhy sa však nedostane ani ten. V menej príťažlivých častiach sveta sa dočkajú rovnakej 5,2 palcovej obrazovky, akú sme mohli vidieť v Xperii Z2 a Z3.

Zdá sa teda, že Sony konečne naskočí na Quad HD vlak. Teda, aspoň čiastočne.

Dopočuli sme sa aj niečo o dizajne Xperia Z4. Okrem toho sa povráva, že výrobca konečne vynechá záslepky portov a svoje nové zariadenie bude certifikovať na IP 68 nejakým iným spôsobom. To je skvelá správa, keďže neustále odkrývanie a zakrývanie micro USB sa po čase stalo dosť nepríjemnou rutinou.

Nakoniec, veľké vylepšenie by sme mali vidieť aj pri fotoaparáte. Tento komponent by mal byť vylepšovaný neustále, no je fajn mať to takto explicitne potvrdené.

z3-fotak