Smartfónová divízia japonského výrobcu, známa ako Sony Mobile Communications nie je veľmi úspešná. Vyrobila niekoľko veľmi kvalitných zariadení, ktoré priam zbožňujú milióny ľudí, no po finančnej stránke sa im veľmi nedarilo. Šéf Sony, Kazuo Hirai, je tak pripravený spraviť všetko preto, aby svojej firme pomohol.

Podľa agentúry Reuters by jedným z riešení mohlo byť aj predanie celej divízie zaoberajúcej sa smartfónmi a tabletmi, ako aj divízie vyrábajúcej televízie. Ďalším z riešení by mohlo byť spojenie s ďalšou firmou, no o ničom konkrétnom sa zatiaľ nevie.

Sony sa o možnosti predať svoju smartfónovú divíziu zatiaľ s nikým nebavil, no podľa agentúry Reuters sú si vedomí toho, že „ani jeden biznis tu nemôže byť navždy“ a že „každá divízia Sony si je vedomá toho, že môže ukončiť pôsobenie.“

Pre Sony by bolo predanie divízie zodpovednej za smartfóny a tablety dosť drastické riešenie, na druhej strane, spolupráca s inou firmou pre nich nie je nič cudzie. Viac ako desať rokov spolupracovali so spoločnosťou Ericsson. V roku 2012 odkúpili ich podiel a založili „Sony Mobile Communications.“

Sony predpokladá, že za aktuálny finančný rok stratia približne 1,9 miliardy dolárov, pričom najviac zodpovednosti za túto stratu má niesť práve mobilná divízia.

Spoločnosť by mala v marci predstaviť svoju novú rodinu smartfónov, menovite Xperia Z4, Z4 Compact a Z4 Ultra. Budú pre Sony posledné? Neostáva nám nič iné, len počkať na rozuzlenie.